Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
20 Sty 2008, 14:10
Witam mam pytanie odnośnie tunera samsung dołączanego do oferty Polsatu.Mianowicie chodzi mi o to czy jest możliwe ręczne ustawienie tunera tak aby zwiększyć liczbę dostępnych programów?
20 Sty 2008, 14:17
spławik napisał(a):aby zwiększyć liczbę dostępnych programów?
Ale jak chcesz zwiększych liczbę dostępnych kanałów? Na "lewo" czy legalnie? Bo na lewo to można mieć całą oferte CP za friko, a legalnie tylko to co masz wykupione + ewentualnie kanały FTA (niekodowane).
Najlepiej zajrzyj na
www.forum.dvhk.pl - to forum, które specjalizuje się w SAT TV. Jedno z większych w PL jak nie największe.
21 Sty 2008, 21:18
ale jak moge podpiąc ten tuner do pc?? to nie jest podpinane kablem com (rs232) tylko czyms innym jakims cieńszym , pytałem w sklepie i powiedzieli mi ze taki kabel to tylko dostepny jest u nich czyli tych co tuner produkuja i programuja.
21 Sty 2008, 22:58
pantik napisał(a):ale jak moge podpiąc ten tuner do pc?? to nie jest podpinane kablem com (rs232) tylko czyms innym jakims cieńszym , pytałem w sklepie i powiedzieli mi ze taki kabel to tylko dostepny jest u nich czyli tych co tuner produkuja i programuja.
Ale w jakim celu chcesz podłączać tuner pod PC? Aby zmieniać oprogramowanie, wgrywać listy, etc? To wtedy kabel z tzw. przeplotem czyli Nullmodem (polecam uzytkownika szpako1 na allegro, pewny sprzedawca).
A jak w celu oglądania na kompie to musisz miec karte TV i wtedy podpinasz jak pod TV. Zależy jakie wejscia ma karta, dokladnie nie wiem bo nie uzywam.
22 Sty 2008, 00:20
Słyszałem że na polsatowskich sagemach można zwiększyć liczbę kanałów nawet do 1000- ręcznie.Chciałem to po prostu potwierdzić a ,że "lewusy" świecą po remoncie to wiem.
Jeżeli chodzi o lakiego to się zalogowałem ale wyskakuje mi że nie mam uprawnień do poruszania się po tej stronie nie wiem co źle robie.
22 Sty 2008, 10:56
LucaS napisał(a):pantik napisał(a):ale jak moge podpiąc ten tuner do pc?? to nie jest podpinane kablem com (rs232) tylko czyms innym jakims cieńszym , pytałem w sklepie i powiedzieli mi ze taki kabel to tylko dostepny jest u nich czyli tych co tuner produkuja i programuja.
Ale w jakim celu chcesz podłączać tuner pod PC? Aby zmieniać oprogramowanie, wgrywać listy, etc? To wtedy kabel z tzw. przeplotem czyli Nullmodem (polecam uzytkownika szpako1 na allegro, pewny sprzedawca).
A jak w celu oglądania na kompie to musisz miec karte TV i wtedy podpinasz jak pod TV. Zależy jakie wejscia ma karta, dokladnie nie wiem bo nie uzywam.
[url]http://www.technosat.pl/galerie/odbiornik-samsung-dsb-s3_225.jpg
[/url]
ale na samsungu tam gdzie jest napisane rs232 nie jest podpięcie com cyzli ten null modem tylko takie male okrągłe jakby na czincz coś wty stylu nie łapie mozna sprawdzić na google wpisując samsung cyfrowy polsat i zobaczyc fotke tyłu tunera.zgranie listy wraz z kluczami[url][/url]
22 Sty 2008, 15:15
Nullmodem to kabel zakonczony z dwoch stron żeńskimi wtyczkami COM (RS232), a nie jakieś "male okrągłe jakby na czincz" Nie wiem czemu na zdjęciu podanym przez Ciebie jest jakieś inne wejście. Widocznie samsung na swoje unikatowe wejscie i nazwał jest RS232. Nie spotkałem się jeszcze z takim czymś.
22 Sty 2008, 18:26
LucaS napisał(a):Nullmodem to kabel zakonczony z dwoch stron żeńskimi wtyczkami COM (RS232), a nie jakieś "male okrągłe jakby na czincz" Nie wiem czemu na zdjęciu podanym przez Ciebie jest jakieś inne wejście. Widocznie samsung na swoje unikatowe wejscie i nazwał jest RS232. Nie spotkałem się jeszcze z takim czymś.
no i w tym tkwi problem ze nie wiem jaki to kabel i gdzie go mozna kupić