TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Tusk-Kaczynski

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

kto zostanie prezydentem RP

Donald Tusk
13
68%
Lech Kaczyński
4
21%
Mi to jest obojętne
2
11%

Razem głosów : 19

Postprzez Hpest » 22 Paź 2005, 16:40

PostUA:

Image

Szczerze mówiąc cieszę się, że nie mogę głosować w tych wyborach gdyż jestem jeszcze do tego nieupoważniony. Większość was napisała, że opowiedziałaby się za kandydatem Donaldem Tuskiem z PO.
Przede wszystkim najpierw trzeba podsumować, co on jako poseł 3RP zrobił dla polski. Z tego, co się zdaje nic, większość z nas przedtem nawet nie znała osoby D.Tuska jego reklamówki w TV, radiu czy na plakatach wyborczych zrobiły wszystko. Zobaczcie ile kasy wydał na to wszystko, a to za pomocą podatników, czyli Nas.
Jasne da się gołym okiem zauważyć, że większość polaków wybierając prezydenta dla polski kieruje się jedynie kilkoma czynnikami m.in.: jak kandydat na prezydenta się prezentuje, w jaki sposób się kreuje, i czy dobrze będzie reprezentował nas i Polskę i czy otaczający go ludzie będą do zaakceptowania dla całego narodu polskiego (mówię o rodzinie, znajomych, przyjaciołach). Ludzie w Polsce nie zwracają uwagi czy kandydat na prezydenta będzie "godnie" reprezentował nasz naród, czy będzie się starał, aby w Polsce było lepiej, aby była praca, jedzenie i miłość według bliźniego swego. I to jest największy błąd dla Całej Polski.

Napisałem, że nie chciałbym teraz głosować w wyborach na prezydenta, ponieważ naprawdę nie ma, w czym wybierać: Donald Tusk-osoba, która potrafi wspaniale się kreować w otoczeniu i dlatego zdobywa zaufanie polaków mimo wady wymowy.
Lech, Kaczyński- w przeciwieństwie do drugiego kandydata gorzej się prezentuje, lecz także potrafi mając pieniądze na reklamówki doskonale wykreować swoją osobę. Ci którzy chcą głosować na L. Kaczyńskiego powinni głownie zwrócić uwagę czy Warszawa jest z niego zadowolona bo jeśli nie to dlaczego miałby być lepszy dla Polski jako prezydent skoro nie potrafi sobie dać rady w rządząc warszawą. Jednak, kto by chciał, aby pierwszą damą była jego żona(mam na myśli jej wygląd zewnętrzny) Jest to przykre, ale taka jest rzeczywistość jak napisałem w czynnikach, na które głosujący zwracają uwagę.

Może wam to się wyda śmieszne, ale ja osobiście gdyby było to możliwe zagłosowałbym na Leppera. Dla wszystkich kojarzy on się z osobą śmieszna i dlatego polska nigdy nie będzie dobra, nigdy nie będzie pracy, jedzenia, i dobrego życia dla najuboższych ludzi z polski.
Reklamówki jak i samo przedstawienie A. Leppera może nie należą do najlepszych koło takich, jak Tusk czy Kaczyński, ale człowiek ten mówi prawdę o Polsce, jest osobą spontaniczną i dlatego on by zaprowadził pożądek w ówczesnej Polsce.
Wszyscy nasi kandydaci na premiera nie byli otrakcyjni, lecz A. Lepper w rezultacie zajął 3cie miejsce, dlatego powinno to ludzią dać do myślenia.
Polacy coraz częściej chcą go popierać, bo wiedzą, ze tylko on może im pomóc. Nie Kaczyński nie Tusk oni jedynie, dążom do władzy, biją się o stołki. Jakie afery wychodzą na jaw podczas kampanii obu panów jeden drugiego dyskryminuje, aby właśnie nie wygrał przeciwnik.
Czy taka ma być polska?? Dlatego żaden z polityków ówczesnej władzy nie jest odpowiedni na prezydenta. ŻADEN. Nie tusk, kaczynski,lepper, bochniarz albo mazowiecki.
Wszyscy mają coś na duszy. Przydałoby się zmienić cały Rząd.
A potem się dziwią, że taka mała frekwencja hehe jak tu nie ma, na kogo głosować.
Dlatego cieszę się, że nie mogę głosować, a jeśli nawet bym mógł to i tak bym nie głosował na nikogo. W przyszłych wyborach będę mógł., lecz zagłosuje tylko wtedy gdy kandydaci będą odpowiedni dla Polski i dla Mnie.
Ostatnio edytowany przez Hpest, 23 Paź 2005, 22:07, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez komandos » 22 Paź 2005, 19:06

PostUA:

O rany .... A Lepper ? bój sie Boga Hpest :shock:
Ashes to ashes , Dust to dust... AMEN !!!
Awatar użytkownika
komandos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Mar 2005, 18:02
Miejscowość: Kocborowo

Postprzez daxrider » 22 Paź 2005, 19:35

PostUA:

Zagłosuję na Kaczyńskiego, gdyż pragnę zobaczyć kres elity, która przywłaszczyła sobie miliony złotych i skazała kilka milionów rodaków na życie w biedzie. Elitę tą reprezentuje Tusk. Dlatego zagłosuję ponownie na Kaczyńskiego.
daxrider
Postujący
Postujący

Dołączenie: 17 Sie 2005, 10:58

Postprzez Hpest » 22 Paź 2005, 19:41

PostUA:

Ja interesuję sie polityką i staram się na bieżąco dowiadywać cóż to się dzieje w naszym rządzie. Dlatego doszedłem do takiego wniosku.
Przeprowadzone ankiety wywnioskowały, że Polacy właśnie tak postępują jak napisałem wyżej. A poza tym frekwencje głosowań są tak niskie, ponieważ Polacy nie maja, na kogo głosować, a skoro już głosują to nie zastanawiają się zbytnio, dlaczego właśnie wybrali tego kandydata.
I potem sie dziwimy, dlaczego tak jest w Polsce. Lepper??? Czemu nie, poseł ten idzie na kompromis i dlatego chciałbym się przekonać jak by było za jego panowania, lecz to jednak najwcześniej za 5 lat. Nie chciałbym, aby wybory wygrał ani Tusk ani Kaczyński jednak ktoś wygrać musi, dlatego znając polaków i ówczesną politykę myślę jednak, że naszym prezydentem będzie Donald Tusk mimo wszystko. 8)
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez komandos » 22 Paź 2005, 20:05

PostUA:

chciałbys prezydenta który za nic ma sobie wyroki skazujące ?
Awatar użytkownika
komandos
Postujący
Postujący

Postprzez Hpest » 22 Paź 2005, 21:27

PostUA:

Przynajmniej był by porządek w Polsce i nie było by tylu przestępców, którzy zamiast 10lat w zawieszeniu odwołują sie od wyroku i w skutku dostają zaledwie 2lata, wychodzą z więzienia i nadal robią to, co przedtem np.: pedofilii zamiast po odsiadce oddawać na leczenie państwo polskie wypuszcza skazańca na wolność albo groźnemu zabójcy zostaje oddana do użytku siłownia, po odsiadce gościu wychodzi i nadal robi to, co przed więzieniem tylko z większą siła. A poza tym od wydawania wyroków jest sąd, przed którym mówi się prawdę i tylko prawdę,(chociaż nie w Polsce). Zawsze można dać łapówkę Polscy prokuratorzy nie odmówią nigdy.
A od zatwierdzania ustaw jest rząd[też nie najlepszy (wszędzie pełno afer związanych z politykami np.: Sprawa Lwa Rywina, miał dostać kilkanaście lat a dostał zaledwie 2 w zawieszeniu i tak wyjdzie po paru miesiącach jak ostatnio)] a nie prezydent. Oj trzeba by zmienić to prawo w Polsce.
Plus, że premierem będzie członek Pis’u (prawo i sprawiedliwość) ciekawe, co z tego będzie. Może w końcu doprowadzą kodeks karny do poprawnego stanu.
:wink:
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez zebra » 22 Paź 2005, 21:57

PostUA:

Z tym premierem to też trochę przekręt ze strony Prawa i Sprawiedliwości. Przed wyborami Jarosław Kaczyński apelował: Jako premier rządu zrobię wszystko, aby zmienić dotychczasowy rząd... No i co się okazało? PiS po wygranych wyborach wskazał na kandydata Marcinkiewicza. :? A zapewnienia przedwyborcze wskazywały, że to J.Kaczyński będzie kandydatem na premiera. Z resztą podczas debaty z PO w sprawie koalicji obu partii to J.Kaczyński kierował debatą, a nie Marcinkiewicz. Z resztą PiS przyznało, że to Kaczyński jest faktycznym premierem, a Marcinkiewicz był tylko taktyczną zagrywką. W sprawie kodeksu karnego, to ani PO, ani PiS nie popierają przywrócenia kar śmierci... Narazie tylko na ten temat się wypowiedzieli. No i są również zgodni co do zaostrzenia kar za wykroczenia drogowe, m.in. wypadki spowodowane przez kierowców będących pod wpływem alkoholu. No, ale czy te obietnice wejdą w życie, tego nikt nie wie. ;) Z resztą politykom z reguły się nie ufa. :) No i ma się ku temu powody... :lol:
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez Hpest » 22 Paź 2005, 22:24

PostUA:

Jasne tylko, dlaczego Pis miałby zrezygnować z pełnienia funkcji premiera i oddać go PSL skoro to oni wygrali wybory na premiera dla Polski. Sam L. Kaczyński zrezygnował z funkcji premiera po namowach swojego brata Jarosława gdyż wiedział, ze ma duże szanse, aby zostać prezydentem i nie chciał ograniczać swojej władzy do premiera i dlatego wybrał posła Marcinkiewicza. A sam ma zamiar przejąć władze łącznie z bratem w całym rządzie. Za to Jan Rokita będzie zastępca premiera no i dobrze. Pis i Po ciekawe, co z tego wyniknie.
:)
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez komandos » 22 Paź 2005, 23:25

PostUA:

ja jestem liberałem i cieszę sie z tego....
Awatar użytkownika
komandos
Postujący
Postujący

Postprzez krystian » 23 Paź 2005, 09:25

PostUA:

myśle że na dzisiejszych wyborach więcej ludzi będzi głosować na Tuska ja zręsztąteż :wink:
Awatar użytkownika
krystian
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Lip 2005, 10:00
Miejscowość: PL

Postprzez Hpest » 23 Paź 2005, 12:55

PostUA:

Jak napisałem wyżej owszem mi się wydaję, że Polacy wybiorą Donalda Tuska takie mam wrażenie, chociaż jeśli wygra to procentowo minimalnie. Ostatnio Polacy dowiadując się z mediów, co raz to więcej negatywnych rzeczy o Tusku Np: o sprawie swojego dziadka, chociaż sam Tusk twierdzi, że nic nie wiedział o całej sprawie wolą jednak zmienić zdanie i zagłosować na Kaczyńskiego, chociaż to on sam stara się przygnieść swojego rywala w całej kampanii na najwyższy urząd w Polsce i postępuję brutalnie według niego. A kto wygra, dowiemy się na pewno :wink: później i nie ma, co nad tym debatować, który z nich wygra, zresztą to i tak jak kiedyś powiedział Donald Tusk w swojej debacie prezydenckiej z L. Kaczyńskim w TV "walka o fotel". :)
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez kuba88 » 23 Paź 2005, 16:55

PostUA:

KACZYŃSKI I TYLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
kuba88
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Wrz 2005, 13:03

odp

Postprzez kaajka19 » 23 Paź 2005, 17:38

PostUA:

A ja powiem tak: Głosujcie na Szymona Majewskiego. Chociaż maskotki będą miały lepiej.... ;)

A tak serio jesli mam wybierać między ebola a HIV-em to wybiorę to 2, czyli Donalda. Poza tym Kaczor powiązania z Rydzykiem ma..
Walcz ze spamem!
Awatar użytkownika
kaajka19
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Paź 2005, 14:43
Miejscowość: Koszalin | ŁDZ city;)

Postprzez viprex » 23 Paź 2005, 18:24

PostUA:

[quote="Hpest"]Szczerze mówiąc cieszę się, że nie mogę głosować w tych wyborach gdyż jestem jeszcze do tego nieupoważniony.

no i :twisted: :twisted: nie zaczynaj Hpest pozostań dzieckiem
Ładnie, zgrabnie i na temat
Awatar użytkownika
viprex
Postujący
Postujący

Dołączenie: 11 Sie 2005, 22:03
Miejscowość: zza siedmiu gór

Postprzez Tlenowy » 23 Paź 2005, 20:31

PostUA:

A jednak wygrał kaczyński :D :D :D
Awatar użytkownika