Szczerze mówiąc cieszę się, że nie mogę głosować w tych wyborach gdyż jestem jeszcze do tego nieupoważniony. Większość was napisała, że opowiedziałaby się za kandydatem Donaldem Tuskiem z PO.
Przede wszystkim najpierw trzeba podsumować, co on jako poseł 3RP zrobił dla polski. Z tego, co się zdaje nic, większość z nas przedtem nawet nie znała osoby D.Tuska jego reklamówki w TV, radiu czy na plakatach wyborczych zrobiły wszystko. Zobaczcie ile kasy wydał na to wszystko, a to za pomocą podatników, czyli Nas.
Jasne da się gołym okiem zauważyć, że większość polaków wybierając prezydenta dla polski kieruje się jedynie kilkoma czynnikami m.in.: jak kandydat na prezydenta się prezentuje, w jaki sposób się kreuje, i czy dobrze będzie reprezentował nas i Polskę i czy otaczający go ludzie będą do zaakceptowania dla całego narodu polskiego (mówię o rodzinie, znajomych, przyjaciołach). Ludzie w Polsce nie zwracają uwagi czy kandydat na prezydenta będzie "godnie" reprezentował nasz naród, czy będzie się starał, aby w Polsce było lepiej, aby była praca, jedzenie i miłość według bliźniego swego. I to jest największy błąd dla Całej Polski.
Napisałem, że nie chciałbym teraz głosować w wyborach na prezydenta, ponieważ naprawdę nie ma, w czym wybierać: Donald Tusk-osoba, która potrafi wspaniale się kreować w otoczeniu i dlatego zdobywa zaufanie polaków mimo wady wymowy.
Lech, Kaczyński- w przeciwieństwie do drugiego kandydata gorzej się prezentuje, lecz także potrafi mając pieniądze na reklamówki doskonale wykreować swoją osobę. Ci którzy chcą głosować na L. Kaczyńskiego powinni głownie zwrócić uwagę czy Warszawa jest z niego zadowolona bo jeśli nie to dlaczego miałby być lepszy dla Polski jako prezydent skoro nie potrafi sobie dać rady w rządząc warszawą. Jednak, kto by chciał, aby pierwszą damą była jego żona(mam na myśli jej wygląd zewnętrzny) Jest to przykre, ale taka jest rzeczywistość jak napisałem w czynnikach, na które głosujący zwracają uwagę.
Może wam to się wyda śmieszne, ale ja osobiście gdyby było to możliwe zagłosowałbym na Leppera. Dla wszystkich kojarzy on się z osobą śmieszna i dlatego polska nigdy nie będzie dobra, nigdy nie będzie pracy, jedzenia, i dobrego życia dla najuboższych ludzi z polski.
Reklamówki jak i samo przedstawienie A. Leppera może nie należą do najlepszych koło takich, jak Tusk czy Kaczyński, ale człowiek ten mówi prawdę o Polsce, jest osobą spontaniczną i dlatego on by zaprowadził pożądek w ówczesnej Polsce.
Wszyscy nasi kandydaci na premiera nie byli otrakcyjni, lecz A. Lepper w rezultacie zajął 3cie miejsce, dlatego powinno to ludzią dać do myślenia.
Polacy coraz częściej chcą go popierać, bo wiedzą, ze tylko on może im pomóc. Nie Kaczyński nie Tusk oni jedynie, dążom do władzy, biją się o stołki. Jakie afery wychodzą na jaw podczas kampanii obu panów jeden drugiego dyskryminuje, aby właśnie nie wygrał przeciwnik.
Czy taka ma być polska?? Dlatego żaden z polityków ówczesnej władzy nie jest odpowiedni na prezydenta. ŻADEN. Nie tusk, kaczynski,lepper, bochniarz albo mazowiecki.
Wszyscy mają coś na duszy. Przydałoby się zmienić cały Rząd.
A potem się dziwią, że taka mała frekwencja hehe jak tu nie ma, na kogo głosować.
Dlatego cieszę się, że nie mogę głosować, a jeśli nawet bym mógł to i tak bym nie głosował na nikogo. W przyszłych wyborach będę mógł., lecz zagłosuje tylko wtedy gdy kandydaci będą odpowiedni dla Polski i dla Mnie.