TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

TV - OUT

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

TV - OUT

Postprzez Górexoon » 19 Paź 2005, 12:35

PostUA:

witam ! mam problem i co najgorsze niewiem dlaczego tak się dzieje :( mam karte grafiki Radeon X-600 podłączyłem sobie do tv-out (S-video --> euro) i jak puszczam film na kompie to w tv go nie widac widac tylko same napisy !!! wszystko inne jest ok np. jak włącze gre to na tv jest ok! pulpit tez widac ! tylko nie widac filmów ! próbowałem przez: winampa,allplayer-a,v-playera,windows media player,itd... i nic czy ktoś wie co może byc tego przyczyną ??? jak tak to proszę o pomoc ! dzięki z góry ! pozdrawiam
Górexoon
Postujący
Postujący

Dołączenie: 15 Kwi 2005, 19:01
Miejscowość: Poland

Postprzez manius23 » 19 Paź 2005, 12:51

PostUA:

musisz sobie ustawic w opcjach sterownika jako ekran pierwszy telewizor wtedy bedziesz miec obraz na ekranie telewizora ale juz nie na monitorze(chodzi oczywiscie tylko o obraz filmu)
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez Mac » 22 Paź 2005, 16:19

PostUA:

a moze kodeki he??
a tak se mysle ze jak tv-out to wyswietla to samo co na monitorze.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez manius23 » 23 Paź 2005, 09:25

PostUA:

Mac napisał(a):a moze kodeki he??
a tak se mysle ze jak tv-out to wyswietla to samo co na monitorze.

Zgadza sie wyswietla obraz z monitora(tlo pulpitu,gry gdy sie gra)natomiast z filmami oraz wstawkami filmowymi w grach jest niestety nieco inaczej trzeba wybrac jako ekran podstawowy monitor gdy chcemy film ogladac na monitorze lub TV gdy chcemy film ogladac na TV.
Tak jest przynajmniej na kartach Nvidia ale sadze ze tak samo dzieje sie na kartach ATI.
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez Mac » 23 Paź 2005, 16:19

PostUA:

pewnie z nowymi cos sie poje... na moim GF3 (za niedługo nowy komp i 7800Gt sie sprawdzi) wszystko chodzi
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Szzm6