TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

udostepnienie polaczenia internetowego - modem->komp->router

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

udostepnienie polaczenia internetowego - modem->komp->router

Postprzez dawid79 » 18 Mar 2011, 00:29

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Firefox/3.6.15

Witam,

niestety nie znalazlem odpowiedzi na forum.
Mam modem podlaczony do komputera, podlaczylem do niego (do komputera) router i przez niego chcialbym moc udostepnic, przez wi-fi internet mojemu laptopowi. Jak to zrobic?

z tego co sie irientuje to w kompie musze ustawic
IP: 192.168.0.1
maska podsieci: 255.255.255.0
brama 192.168.0.1

w routerze: 192.168.0.2
maska podsieci i bramy nie ustawiam bo nie mam takiej opcji
tworze wirtualny serwer i tutaj nie wiem co wpisac, mam takie kolumny:
LAN IP Address | Protocol Type (tu wiem ze TCP) | LAN Port | Public Port

w laptopie
IP: 192.168.0.3
maska podsieci: 255.255.255.0
brama 192.168.0.1

Nie moge podlaczyc modemu do routera bezposrednio gdyz nie chce polaczyc mnie wtedy z internetem, blad wyskakuje (CHAP authentication failure) i z tego co wyczytalem to sa male szanse zeby to zrobic, dlatego to rozwiazanie mnie nie interesuje.
dawid79
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Mar 2011, 23:55

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]