Tematy związane z telefonią komórkową.
Wyślij odpowiedź

ununięcie nawigacji E75

04 Gru 2011, 16:39

Witam, mam następujący problem. Posiadam Nokie e75, po zakupie telefonu była wgrana nawigacji ovi (orginalna z firmy Nokia).
Po jakimś czasie chciałem użyć nawigacji i okazało się, że "niby" mi wygasła licencja.
Przy zakupie zostałem poinformowany, że nawigacja jest dożywotnia i darmowa.
Tak więc weszłem na strone Nokii, ściągłem nowe mapy, ale nadal to samo, po połączeniu mam komunikat o licencji i nici z nawigacji.

Znajomy doradził mi, abym usunął całkowicie nawigacje z telefonu i wgrał od nowa, ale niestety nie mogę dojść do tego które katalogi dotyczą nawigacji (tel. podlączam oczywiście kablem)

Z góry dzięki za pomoc :)

Re: ununięcie nawigacji E75

04 Gru 2011, 20:54

Tutaj masz odnośnie Navy -> http://www.naviexpert.pl/pomoc/jak-odin ... xpert.html. Wiem, że to inna, ale szukaj gdzieś w tych miejscach, co tu.

04 Gru 2011, 21:40

kominekl napisał(a):Tutaj masz odnośnie Navy -> http://www.naviexpert.pl/pomoc/jak-odin ... xpert.html. Wiem, że to inna, ale szukaj gdzieś w tych miejscach, co tu.

chodzi mi o totalne usunięcie tego, bo gdy odinstaluje ovi map i chce wgrać od nowa dopiero co ściągnięte mapy, to wyskakuje mi komunikat czy zastąpić starszą wersje, więc mapa nie jest w pełni odinstalowana

05 Gru 2011, 19:51

Ale to nic ;) . On sobie sam usunie starą wersję przy wgrywaniu nowych ;) .

05 Gru 2011, 21:49

kominekl napisał(a):Ale to nic ;) . On sobie sam usunie starą wersję przy wgrywaniu nowych ;) .

poczekaj, powoli, orginalnie na telefonie była wgrana wersja 2.00, teraz wgrywam wersje 3.x.x, nawigacja nadal nie działa (chyba, że wykupie licencje), gdy usune nową wersje nawigacji, czyli tą 3.x.x to ta wersja 2.00 nadalgdzieś w telefonie zostaje i nie mogędo tego dojść gdzieto jest,bo chciałbym ją CAŁKOWICIE usunąć

06 Gru 2011, 19:00

A nie masz na swoim sprzęcie przypadkiem blokady oprogramowania?

06 Gru 2011, 19:03

kominekl napisał(a):A nie masz na swoim sprzęcie przypadkiem blokady oprogramowania?

hmmm, sam jestem ciekaw, nie zauważyłem nic takiego, gdzie to można sprawdzić, orientujesz się :/

06 Gru 2011, 19:10

Obawiam się, że jedynym sposobem na sprawdzenie jest to, co już wykonałeś :( . Czyli na moje oko (niezbyt fachowe, bo jeśli chodzi o nawigacje nie jestem pierwszorzędnym znawcą, troszkę się orientuje) masz tak zwany "simlock nawigacji".
Wyślij odpowiedź