TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Upierdliwe MenuStart

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Upierdliwe MenuStart

Postprzez g_r_a_d » 30 Lip 2005, 10:33

PostUA:

Nie mam pojęcia co sie dzieje z moim menu. Naciskając START -> Programy widzimy skróty do zainstalowanych na naszym kompie aplikacji. Menu to można dowolnie edytować, jeśli sobie nie życzę jakiegoś skrótu do zainstalowanej aplikacji no to mogę go usunąć. Te programy które były zainstalowane i miały swoje skróty, usuneły je przy deinstalacji. I wszystko pięknie, ładnie ale ostatnio te skróty powracają!!!:) kiedy próbuje je ręcznie usunąć, po jakimś czasie znowu sie pojawiają, nie jest to związane z restartem systemu. Próbowałem naprawiać rejestr różnymi aplikacjami i nic, ciągle to samo! Może ktoś miał już do czynienia z powracającymi folderami:). Proszę o pomoc 8)
Ostatnio edytowany przez g_r_a_d, 19 Sie 2012, 20:03, edytowano w sumie 1 raz
Taka moda by nie wierzyć w Boga tylko w metki i loga.
WWO
Awatar użytkownika
g_r_a_d
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 13 Gru 2004, 15:01

Postprzez zebra » 30 Lip 2005, 14:03

PostUA:

Czy ty aby jesteś pewien, że całkowicie odinstalowałeś programy z systemu? Usunąłeś wszyskie foldery po programie i wyczyściłeś rejestr? Spróbuj go jeszcze odpowiednio zmodyfikować. Klikasz na Start-->Uruchom...-->(wpisujesz) regedit. Otwiera się okno edytora rejestru. Klikasz kolejno na klucze: HKEY_LOCAL_MACHINE, SOFTWARE, Microsoft, Windows, CurrentVersion, Uninstall. Szukasz na liście programów, które usunąłeś z systemu i usuwasz całe klucze wraz z zawartością. W ten sposób całkowicie usuniesz pliki z rejestru, czego nie zrobią za ciebie programy do czyszczenia rejestru. Zamnij edytora rejestru i zrestartuj system. Teraz pozostaje ci sprawdzić, czy problem będzie się powtarzał. Pozdrawiam!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez g_r_a_d » 30 Lip 2005, 15:12

PostUA:

Na liście nie ma kluczy po odinstalowanych programach.
Nie wspomniałem chyba że tak samo dzieje się z folderami zainstalowany
programów. W folderach nie ma żadnych skrótów tylko odnawiają się
puste foldery.
[obrazek nie jest już dostępny]
Ostatnio edytowany przez g_r_a_d, 19 Sie 2012, 20:01, edytowano w sumie 1 raz
WWO
Awatar użytkownika
g_r_a_d
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez zebra » 30 Lip 2005, 15:28

PostUA:

Radziłabym jeszcze przeskanować dobrym antywirusem cały system. Najlepiej w trybie awaryjnym. Chyba, że już to zrobiłeś. Sprawdź jeszcze w tych kluczach: HKEY_CURRENT_USER, Software. Na liście sprawdź, czy klucze odinstalowanych programów są puste, lub występuje w nich wartość "Domyślna". Jak tak, usuń je.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez g_r_a_d » 31 Lip 2005, 20:39

PostUA:

przeskanowałem w awaryjnym, znalazł jakiegoś trojana ale dalej powracają

Błagam pomocy:|
Ostatnio edytowany przez g_r_a_d, 19 Sie 2012, 20:01, edytowano w sumie 1 raz
WWO
Awatar użytkownika
g_r_a_d
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez zebra » 01 Sie 2005, 04:01

PostUA:

A w rejestrze w kluczach: HKEY_CURRENT_USER, Software, sprwadzałeś? O tym już wcześniej wspominałam, ale pytam ponownie, bo tego nie napisałeś. I jeszcze jedno pytanie, masz Windows Vista, czy to jest tylko nakładka na system? (Wnioskuję po załączonym obrazku...).
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez g_r_a_d » 03 Sie 2005, 20:52

PostUA:

zebra napisał(a):A w rejestrze w kluczach: HKEY_CURRENT_USER, Software, sprwadzałeś? O tym już wcześniej wspominałam, ale pytam ponownie, bo tego nie napisałeś. I jeszcze jedno pytanie, masz Windows Vista, czy to jest tylko nakładka na system? (Wnioskuję po załączonym obrazku...).

Tak rejestr też spawdziłem...
Nakładka:D
Już nie wiem o co chodzi:|
WWO
Awatar użytkownika
g_r_a_d
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]