Mam problem z Internetem. Mianowicie w piątek (8.10.2010)pojawił się problem . Wszystkie strony mocno zwolniły, wręcz się nie wczytywały do końca.
Kontaktowałem się z dostawcą i powiedział że moja prędkość jes w granicy 6MB/sekunde.
Postanowiłem sprawdzić to na stronce http://www.speedtest.net
Wyniki o godzinie 18.30 (10.10.2010)
Speed 5.77 Mbps
PING 71ms
Po 10 minutach pojawił się komunikat:
Upload Test Error - Upload test returned an error while trying to read the upload file.

Zaczęło mnie to zastanawiać.
Zauważyłem na górze strony przycisk Begin Scan PC
Po zakończeniu skanu pojawiło się ponad 700 błędów.

Niestety nie mogłem użyć tego programu do naprawienia tych błędów ponieważ trzeba za to zapłacić, a w tej chwili nie mogę wczytać Gmaila a co mówić o jakimkolwiek transferze pieniędzy.

Użyłem do czyszczenia CCleaner’a
Następnie przebadałem mojego laptopa OTL
Później użyłem dwóch czyścicieli: DoctorWeb oraz Anti-Malware.
DoctorWeb wykrył Trojana w OTL.COM o nazwie SIGGEN2.5068

Anti-Malware znalazł Robaki:

Szpiegujące pliki:
1.Disabled.SecurityCenter HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/SecurityCenter/FirewallDisableNotify
2. Disabled.SecurityCenter HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/SecurityCenter/UpdateDisableNotify
3. Adware.MyWebSearch C:/WINDOWS/system32/shellExt/SmileyCentralPFSetup2.3.50.26ZNfox000.exe
Wyczyściłem, Wykonałem defragmentacje. Uruchomiłem laptopa ponownie. Komputer przyspieszył znacznie. Zrobiłem jeszcze raz test na Speedtest wraz z wyłączonym avastem
Tym razem wynik był:

Speed 6.72 Mbps
PING 67ms
Po 10 minutach powtórzyła się sytuacja z uploadem.
Upload Test Error - Upload test returned an error while trying to read the upload file.

Mam łącze z BT (BritishTelekomunication) w kontrakcie na 20Mb ale w moim regionie maksymalnie można wyciągnąć tylko 7MB

Chciałbym wiedzieć jaka jest przyczyna błędu w wysyłaniu danych? Czy to możliwe jest że operator zablokował mój Upload?

Dołącze loginy z OTL w następnym poście, oby ten był w miare lekki

Zdesperowany