Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
10 Wrz 2009, 22:18
Witam
Planuje zakup nowego urządzenia wielofunkcyjnego. Posiadałem Brother DCP-115C. Drukarka miała 2 latka, jakość wydruków świetna (zakładałem zamienniki), tusze tanie tylko, że ostatnio "padła" i jest do wyrzucenia.
Chciałem poznać waszę zdanie, jakie urządzenie polecacie/posiadacie itd. ? Chodzi mi o tanie urządzenie z tuszami w przystępnej cenie (zamienniki) ?
Myślałem nad HP F4180 lub C3180 lecz cena tuszy nie jest do końca zachęcająca...
Czekam na odpowiedzi.
Z góry dziękuje za wszystkie i pozdrawiam
12 Wrz 2009, 16:26
To kontynuuj przygodę z urządzeniami firmy Brother

Jak dobierzesz model to dostaniesz zamienniki w śmiesznie niskich cenach. W przypadku HP eksploatacja jest dosyć droga, także z ekonomicznego punktu widzenia Brother jest korzystniejszy
27 Paź 2009, 22:10
Ja mam hp deskjet f2280 i jestem zadowolona z jakości wydruków, fakt faktem, oryginalne tusze hp są drogie. Ale z drugiej strony nie tylko do brothera robią dobre zamienniki, hp jako urządzenie wielofunkcyjne jest super, więc jeśli kupisz zamienniki do hp to też będzie ok.
30 Paź 2009, 14:39
A ja do swojej drukarki HP kupuję zamienniki w e-atramenty.pl i jak do tej pory, a korzystam już z nich kilka miesięcy, nie przytrafiło się nic, co mogłoby mnie zaniepokoić.
Oryginały sa piekielnie drogie, a zamienniki nie, więc po co przepłacać... ale słyszałem, że brother też produkuje niezawodny sprzęt, ale to tylko zasłyszane.
z doświadczenia polecam HP
17 Lis 2009, 17:07
HP to świetny sprzęt, niezawodny, w rozsądnej cenie. Warto kupować. Mimo wszystko urządzenie wielofunkcyjne to kombajn, czyli drukarka ze skanerem i kopiarką w jednym. W takim przypadku liczy się kompromis, obniżenie kosztów i zmieszczenie wszystkiego w urządzeniu, które nie może zajmować całego biurka.
18 Lis 2009, 22:56
Osobiście mam Canon i gorąco polecam.
http://www.komputronik.pl/index.php/product/61467/Peryferia/Drukarki/Canon_PIXMA_MP630.htmlKuzynka ma HP i tylko narzeka a to Studentka.
Opłaca się zainwestować w Laserowe jak dużo drukujesz taniej wychodzi niż za atramentówkę co do wyboru to polecam poczytać Test urządzeń wielofunkcyjnych komputerświata
23 Lis 2009, 13:23
HP'ki oczywiście... Nie ma lepszego sprzetu niż z tej firmy. Ja mam takie urządzenie wielofunkcyjne od kilku dobrych lat i nie mam po prostu żadnych zastrzeżeń. Drukuje, kopiuje, skanuje i wszystko na wysokim poziomie. Zamienniki z tuszami nie sa drogie i nic sie od niech nie psuje. Kartki papieru można jakiekolwiek dać i też świetnie sobie radzi. Dodatkowo łatwe w osłudze także nawet kompletny antytalent da sobie bez problemu rade. Pozdrawiam serdecznie i do usłyszenia.
01 Gru 2009, 12:00
Bez dyskusyjnie polecam urządzenia wielofunkcyjne firmy HP. Sam miałem już dwa i są nie zawodne - wysoka jakość za śmieszną kasę. Przykład -
- Kod:
http://www.gral.pl/preview/Hewlett_Packard/HP_Deskjet_F2280_Drukarka_Kopiarka_Skaner_CB683A_71.html
- urządzenie wielofunkcyjne poniżej dwustu złotych! Mam model niższy, jest powolne, ale na potrzeby domowe jak najbardziej się sprawdzi.
24 Mar 2010, 11:16
Chyba HP są najpopularniejsze, ale ogólnie z zamiennikami nie ma teraz żadnego problemu. Są miejsca, gdzie można kupić tanie zamienniki dobrej jakości np na doktortusz.pl można takie znaleźć. Jakością nie różnią się prawie wcale od tych oryginalnych, a cena jest naprawdę niższa. Nie ma się co kierować zamiennikami przy kupnie drukarki, bo teraz to naprawdę nie problem.