TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

USB do Nokii 6610i

Tematy związane z telefonią komórkową.

USB do Nokii 6610i

Postprzez Piskorz » 09 Wrz 2008, 20:44

PostUA:

Witam.
Kupiłem kabel USB DKU-5 do Nokii 6610i, na Allegro. Po podłączeniu do komputera nie wykrywa telefonu: jest informacja że znaleźono nowy sprzęt, ale może nie działać właściwie.
Zainstalowałem sterowniki z płyty dołączonej do kabla i nic. Zainstalowałem też program Nokia PC Suite, ale dalej nie wykrywa telefonu.
informacje o systemie:
Image

jest to laptop, wejścia USB są w porządku, podłączałem odtwarzacz MP3 i działał, używam myszki z wejściem pod USB też działa.
I'll be the greatest fan of your life
Windows Xp Home Edition + Service Pack 3
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5450 1.66GHz
Dysk fizyczny: TOSHIBA MK1646GSX (149 GB, IDE)
Stacja Dysków: MATSHITA DVD-RAM UJ870PC
Karta wideo: Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (128 MB)
Karta sieci bezprzewodowej: Intel(R) Pro/Wireless 3945ABG Network Connection
Awatar użytkownika
Piskorz
Postujący
Postujący

Dołączenie: 22 Mar 2008, 09:36
Pochwały: 5

Re: USB do Nokii 6610i

Postprzez LucaS » 10 Wrz 2008, 21:23

PostUA:

Ja zawsze na starszych nokiach miałem problemy z kablem usb. I tylko jeden program działał bez zarzutu:
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... owser.html

Spróbuj
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez pantik » 19 Wrz 2008, 09:29

PostUA:

a może Oxygen Phone Manager z nim tez nigdy nie miałem żadnego problemu, http://www.instalki.pl/programy/downloa ... er_II.html

ale mi w 6610i jak podłączałem przez ten sam kabel i raz mi podłączyło go a raz nie ale jak juz podłączyło to jak miałem np około 100 fotek z aparatu i chciałem zgrać je wszystkie na raz to poszło mi np 20 max 30 i telefon jakoś sam sie automatcznie odłączył. i trzeba było ponownie podłączać a w oxygenie wszystko było ok, a pozatym oxygen ma duzo więcej opcji niż mobi i ten oryginalny program dołaczony do nokii
asus p4p800-E
Pentium 4 2,53 Ghz
1,5 Gb ram
GeForce FX 5200 128 mb
gg: 11000111011110000101110
Awatar użytkownika
pantik
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 17:34

Postprzez Piskorz » 07 Lut 2009, 12:53

PostUA: Opera/9.63 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

wreszcie udało mi się połączyć moją NOKIĘ z kompem, po prawie roku od zakupu kabla, zdenerwowałem się, siadłem i zacząłem kombinować, zainstalowałem w h** starowników z płyty dołączonej do kabla. ale na drugi dzień podłączam telefon i już go nie czyta, odinstalowuję NOKIA PC SUITE i wszystkie sterowniki, no i instaluję od nowa, a tu nic. dlaczego to działa tylko czasami, przecież robiłem dokładnie to samo, instalowałem po kolei.
po podłączeniu pokazuje mi się informacja że sprzęt może nie działać właściwie, zresztą sami zobaczcie.
Image

po podłączeniu telefonu na rozwijanej liście są porty USB ale powinien pojawić się jeszcze jeden port o długiej nazwie (nie pamiętam jakiej, zależy to jeszcze do którego wejścia USB podłączam), ale niezawsze jest, gdy go nie ma nie mogę się połączyć z telefonem.
Image
próbowałem przez Oxygen Phone Manager ale też nie działa, wejścia USB są sprawne, mam podłączoną myszkę i działa, z podłączeniem odtwarzacza MP3 też nie ma problemu.

proszę, poświędźcie troszkę czasu mojemu problemowi.
I'll be the greatest fan of your life
Windows Xp Home Edition + Service Pack 3
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5450 1.66GHz
Dysk fizyczny: TOSHIBA MK1646GSX (149 GB, IDE)
Stacja Dysków: MATSHITA DVD-RAM UJ870PC
Karta wideo: Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (128 MB)
Karta sieci bezprzewodowej: Intel(R) Pro/Wireless 3945ABG Network Connection
Awatar użytkownika
Piskorz
Postujący
Postujący

Dołączenie: 22 Mar 2008, 09:36
Pochwały: 5

Powróć do Telefonia komórkowa - GSM, UMTS, WiMAX, LTE

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników