TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

USB Sony Ericson

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

USB Sony Ericson

Postprzez Fillka » 24 Cze 2007, 00:04

PostUA:

Mam problem z połączeniem mojego telefonu z komputerem, mam sprawny kabel oraz program jednak przy podłączeniu w folderze My Phones widnieje 'no connect'. Wiem ze powinnam zrobić coś z kablem w menadżerze urządzeń ale nie wiem co dokładnie. Bede bardzo wdzieczna za jakieś wskazówki :wink:
Fillka
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Cze 2007, 13:09

Postprzez zYGuś » 24 Cze 2007, 07:25

PostUA:

jaki model telefonu, sprawdź kabel na innych portach USB odinstaluj sterowniki i zainstaluj z powrotem lub zrub jak jest pokazane na instrukcji (bo powinna być) a i jaki masz system operacyjny i czy z service packiem 2

to tyle z mojej strony.
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez piotrek234 » 24 Cze 2007, 11:13

PostUA:

w niektórych programach trzeba w opcji zaznaczyć model telefonu (spróbuj tego)

@edit
sprawdź czy ci znajduje w porcie USB jakieś urządzenie (polecam everest

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... dition.php
a jeżeli się nie mylę(jak coś to ktoś inny mnie poprawi ;) )
to trzeba jeszcze sterowniki do komórki zainstalować. najczęściej to dołączone są do zestawu ;)

a i możliwe że program nie obsługuje danego modelu SE
piotrek234
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52
Pochwały: 2

Postprzez Fillka » 24 Cze 2007, 13:06

PostUA:

To niestety nie to. Mam k300i i program File Menager który jest przystosowany również i do tego modelu. Wiem również że z portem USB jest wszystko w porządku bo miałam już rok temu ten sam problem. Wtedy dowiedziałam sie od znajomego ze powinnam zmienić coś w Menedżerze Urządzeń. Uffff :razz: ....
Fillka
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Cze 2007, 13:09

Postprzez piotrek234 » 24 Cze 2007, 13:19

PostUA:

poszukaj może jakiegoś innego menedżera (choć podobno ten co ty masz jest najlepszy)
piotrek234
Postujący
Postujący

Postprzez Mefisto » 24 Cze 2007, 16:59

PostUA:

Instalujesz programik i włączasz go. Jak już połączy sie z telefonem to poruszasz sie po nim jak po komputerze. Powinien utworzyc się dodatkowy dysk którym jest twój telefon i będziesz miała tam katalogi. W celu zgrania np. zdjęć musisz wejśc w katalog zdjęcia (photo) i skopiować te które chcesz a następnie wkleić do wybranego folderu na komputerze. Minusem tego programu jest dość wolny transfer, ale ważne żeby działał ;]

Ps. Tu masz link do File Manager 2.6.6.0 (SE k300i)
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:40
Miejscowość: Warszawa

Postprzez piotrek234 » 24 Cze 2007, 17:08

PostUA:

wcale nie utworzy się dodatkowy dysk (u kolegi podłączyliśmy motorole L6 i nie utworzył się) trzeba przez program (w programie się poruszasz jak w windowsie) a zresztą nie w tym problem ;)
piotrek234
Postujący
Postujący

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]