TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Uśpienie: migająca dioda

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

Uśpienie: migająca dioda

Postprzez durian » 04 Mar 2012, 20:12

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/535.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/17.0.963.56 Safari/535.11

Witam

Po uśpieniu laptopa cały czas miga mi dioda znajdująca się na przycisku power. Jest to bardzo denerwujące. Czy jest jakiś program który pozwoliłby ją wyłączyć?

Dawniej sądziłem, że nie ma, jednak moja dziewczyna kupiła ostatnio Samsunga 350u2a na którym po uśpieniu nie ma żadnych oznak, wszystkie diody pogaszone, nic nie miga nic się nie świeci. Jest tam jakiś program "speed boot" który za to odpowiada.

Czy można znaleźć coś takiego na wszystkie laptopy? Może jakieś zmiany w rejestrze? Zupełnie NIC na temat nie mogę znaleźć. Sam posiadam HP Pvilliona 6640ew.

Pozdrawiam, poradzie coś :)
durian
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Mar 2012, 20:05

Re: Uśpienie - migająca dioda

Postprzez Palacio » 04 Mar 2012, 22:35

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.61

Migająca dioda jest właśnie sygnałem stanu uśpienia w tym laptopie. Wyłączenie jest niemożliwe, chyba że fizycznie, ale to wiązałoby się z ingerencją wewnątrz laptopa. Jak tak bardzo ci to przeszkadza, możesz czymś zakryć tę diodę.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: Uśpienie - migająca dioda

Postprzez durian » 04 Mar 2012, 23:03

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/535.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/17.0.963.56 Safari/535.11

Dzięki za odpowiedź i też byłem przekonany, że zawsze w systemie windows dioda musi migać i nic się nie da z tym zrobić. Jednak tak jak pisałem na laptopie Samsunga 350u2a po uruchomieni uśpienia dioda gaśnie(sam to sprawdziłem) nie ma żadnych oznak, że komputer nie jest normalnie wyłączony. Tam odpowiada za to program "speed boost" Samsung chwali się na opakowaniu laptopa, że dzięki niemu system uruchamia się w 3 sekundy. I faktycznie tak jest bo tak naprawdę to wzbudzenie ze stanu uśpienia, lecz bez migającej/świecącej się diody.

Tutaj znalazłem jakieś poszlaki ole dotyczy to serwerów, i nie wiem czy odnosi się do systemu windows? Bo u mnie nic się nie dzieje po wpisaniu tego w konsole. Jeśli ktoś się na tym zna proszę o odpowiedź.

http://pronas.pl/zabawa-diodami-telnet-t529.html
durian
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Mar 2012, 20:05

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]