Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Ustawianie szybkość w programie BitComet 1.37 wysyłania dany

07 Mar 2015, 23:46

Witam, mam pytanie jak ustawić ręcznie w programie BitComet wersja 1.37 x64 szybkość wysyłania danych ???
Mam neta 120 Mb/s z UPC dzwoniąc na obsługę klienta powiedziano mi że szybkość wysyłania to max 10 Mb/s tylko jak to ustawić bo nawet jak w programie mam ustawione pobieranie i wysyłanie na nieograniczone to i tak wysyła max 1280 - 1300 kb/s a chciałbym aby np. ustawić 5000 lub 8000 kb/s podobno tak twierdził pracownik że wszystko zależy od programu na którym działamy bo u nich w kablu prędkość wysyłania jak wspominałem jest do 10 Mb/s , będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu wyżej opisanego problemu , pozdrawiam.

Re: Ustawianie szybkość w programie BitComet 1.37 wysyłania

08 Mar 2015, 14:52

Bit Comet pokazuje Ci 1300 kb/s czy 1300 KB/S ?.

Sprawdź za pomocą strony speedtest jaką masz maksymalną prędkość wysyłania a później porównaj ją z prędkością wysyłania w programie.

Ja np mam łącze 10 Mb/s przy czym maksymalna prędkość pobierania wynosi 1 MB/s - 1024 KB/s a wysyłania 1 Mb/s czyli 128 KB/s.

Drugą sprawą jest fakt, że sieć Torrent polega na wymianie plików - może plik który udostępniasz jest też udostępniany przez innych użytkowników i nie ma aż tak dużej potrzeby wykorzystywania twojego łącza.

08 Mar 2015, 18:26

Gdy sprawdziłem za pomocą wyżej opisanej strony to na czas obecny mam wysyłanie 9.48 Mb/s a pobieranie to 112.68 Mb/s i pisze jeszcze jakieś info typu opóźnienie ping 13 ms.
Jeśli chodzi znów o program BitComet to wartość jest taka 1248 kB/s mam na myśli rzecz jasna wysyłanie oczywiście.

08 Mar 2015, 21:06

Jaki plik udostępniasz w sieci ?. Czy jesteś jedynym udostępniającym ? - (Seedem).

08 Mar 2015, 21:17

Kilka godzin temu byłem jedynym teraz już trochę seedów się zrobiło i już nie jestem tym jedynym ale na przyszłość dobrze byłoby wiedzieć co począć gdybym był tym jedynym.
Jeśli chodzi o pliki to przeważnie są to o dużej pojemności bo video i mają od 5 do 9 GB.
Wyślij odpowiedź