Tematyka dotycząca bezpośredniej wymiany plików, czyli p2p
Wyślij odpowiedź

utorent pobieranie

15 Lut 2008, 13:30

Witam
mam program utorent windows xp i SP2 internet 2MB/s kabel do internetu idzie z klatki do komputer do (karty sieciowej) w domu nie mam routera ani modemu dostawca internetu Air bites polska

np:: gdy na próbę ściągam z legaltorrents.pl/ i jest dużo
sedów i perów to
pobiera mi pliki z prędkością 22.3kB/s

utorent jak sprawdzam czy ma odblokowane porty to ma odblokowane
:roll:

hmmm

15 Lut 2008, 17:36

a może masz limity ustawione, sprawdź czy masz sieć DHT włączoną, przyczyn może być wiele, acha i jak ściągasz to daj wymuszony start, ale ja stawiam na sieć DHT i źle skonfigurowane limity. I to chyba na tyle. Powodzenia.

Re: utorent pobieranie

16 Lut 2008, 15:14

Nora napisał(a):Witam
mam program utorent windows xp i SP2 internet 2MB/s kabel do internetu idzie z klatki do komputer do (karty sieciowej) w domu nie mam routera ani modemu dostawca internetu Air bites polska

np:: gdy na próbę ściągam z legaltorrents.pl/ i jest dużo
sedów i perów to
pobiera mi pliki z prędkością 22.3kB/s

utorent jak sprawdzam czy ma odblokowane porty to ma odblokowane
:roll:

Perrów musi być mniej niż seedów :D

21 Lut 2008, 11:34

prawdopodobnie masz zmienne ip co powoduje tak słabe transfery przy łączu 2mb
P.S w czym masz neta (chello,tp,vectra)??

23 Lut 2008, 13:41

Ustaw pobieranie na 400KB wysyłanie na 25KB. Ustaw limit połaczeń na torrent: 8000. Poczekaj przez ok 30 min wtedy powinno ładnie lecieć. Pamiętaj pobieraj pliki gdzie jest dużo seedów mniej peerów. Najlepiej nie od osób które mieszkają w polsce... dlaczego? Bo SPECJALNIE ustawiają mniejsze prędkości wysyłania niż jest przeznaczona ona na daną osobę...

10 Kwi 2008, 22:20

Witam jeśli można to też Spalek mi powiesz jak mam ustawić Utorrenta? Bo jestem zielony w sprawach p2p napisz na PW jeśli możesz :) .

11 Kwi 2008, 17:22

@kamil to zależy jaki masz internet [chodzi mi tutaj o prędkość i czy masz radiówkę,dsl,asdl itd.] Podam Ci przykładową moją konfigurację do utorrent [posiadam neostrade 512kbps].Po pierwsze sprawdź czy masz odblokowany port,który jest przypisany w utorrent[ kiedy mamy odblokowany będzie zielona V widoczna na screenie] Image w ustawieniach przestaw abyś miał tak jak ja Imagepotem to Image ! Pamiętaj najlepiej pobieraj pliki gdzie jest bardzo duża liczba seedów a mniejsza peerów ! nie sęp na pliki, udostępniane przez POLAKÓW [bez obrazy alę specjalnie ustawiają najmniejszą prędkość up] lepiej poszukać danego pliku na zagranicznej stronie z plikami torrent i wtedy ją pobrać. Jeżeli pomogłem podziękuj

11 Kwi 2008, 17:49

Jednym słowem dziękuję!! Chociaż że porty mam zablokowane to te 13,5 kB/s mnie cieszy :D.
Wyślij odpowiedź