TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Uważajcie na tego palanta

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Uważajcie na tego palanta

Postprzez Picasso » 15 Gru 2005, 18:07

PostUA:

Rozsyła wirusy z tego numeru.

9563695
A pisze zawsze tak:

Jestes najlepsza laska/chłopakiem na fotka.pl!
zobacz moje foto tutaj

Podaje Wam link w którym są wirusy ( nie zamieszczam go tu dla bezpieczeństwa)

Nie dajcie się nabrać.

Moja siora tak zrobiła i mam problemy!!
Awatar użytkownika
Picasso
Postujący
Postujący

Dołączenie: 31 Maj 2005, 21:16

Postprzez manius23 » 15 Gru 2005, 18:23

PostUA:

Tez to dostalem :D:D:D od jakiejs karolinki,pisala ze znalazla moja fotke na fotka.pl co ciekawe tam niema mojej fotki i dala linka do swojej ja oczywiscie kliknalem i byl tam jakis marny trojan ktorego mi od razu antywir wywalil :D
a to cytat i instalek dotyczacy wlasnie tego

W ostatnich tygodniach użytkownicy popularnego komunikatora Gadu-Gadu otrzymują wiadomości, zawierające link do strony internetowej. Na "reklamowanej" stronie, znajduje się rzekomo zdjęcie nadawcy wiadomości.

Wiadomości przybierają różną treść. Prawdopodobnie rozsyłane są przez automat (program). Jednakże cel pozostaje nadal ten sam - zachęcić użytkownika do kliknięcia w podany link. W rzeczywistości znajduje się tam exploit, za pomocą którego instalowany jest malware na komputerze osoby odwiedzającej stronę.
Dlatego ostrzegamy, proszę nie przeglądać stron, które są umieszczone na serwerach:

- 69.50.190.135
- iframebiz.biz (81.9.5.9)
- buytraff.biz (81.9.5.9)
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez proktor » 15 Gru 2005, 19:09

PostUA:

właśnie byłem na tych stronach :P

ps. co do twojego posta manius23 to takie małe sprostowanie

Prawdopodobnie rozsyłane są przez automat (program).

taki program(automat) to chatboot...
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez manius23 » 15 Gru 2005, 19:22

PostUA:

to jest cytat nie moj tekst pochodzi z newsow na instalkach :D:D:D
Poczytaj czasem :wink:

http://www.instalki.pl/ szosty newsik od gory
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez Jędrzej » 15 Gru 2005, 19:30

PostUA:

Domie ta Karolina pisała z 6 razy aż wkońcu podała linka czy ludzie tworzacy takie programy do rozsyłania wirusów myślą że ludzie są tacy naiwni (nie przecze że nie bo nie jedna osoba klikneła na taki link)
!!!! http://www.instalki.pl the best !!!
Awatar użytkownika
Jędrzej
Postujący
Postujący

Dołączenie: 08 Cze 2005, 19:27
Miejscowość: Burkina Faso

Postprzez kaajka19 » 15 Gru 2005, 21:18

PostUA:

Do mnie pisał Jan Tomek i Marek i za każdym razem to samo z tymi fotkami i linkami, zresztą umieściłam kiedyś posta i tam wszystko bylo napisane..
Walcz ze spamem!
Awatar użytkownika
kaajka19
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Paź 2005, 14:43
Miejscowość: Koszalin | ŁDZ city;)

Re: Uważajcie na tego palanta

Postprzez iwan10 » 16 Gru 2005, 17:10

PostUA:

Picasso napisał(a):Moja siora tak zrobiła i mam problemy!!

Tez mam siostre ale ona by otworzyła gdyby to był komunikat "nie klikać - wirus":P:P

Juz o tym słyszałem od kolegi i wiem ze problem z tym jest spory. Zastanawiam sie czasem po co ludzie tworza wirusy lub je rozsyłają.

Moze to firmy antywirusów to robia zeby mieć lepsza sprzedasz:P:P:P
iwan10
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Paź 2005, 18:36

Postprzez viprex » 16 Gru 2005, 22:50

PostUA:

Niestety mój znajomy nadział sie na taką minkę :? i z tego co wiem format C jedynie uratuje sytuację :cry:
Ładnie, zgrabnie i na temat
Awatar użytkownika
viprex
Postujący
Postujący

Dołączenie: 11 Sie 2005, 22:03
Miejscowość: zza siedmiu gór

Postprzez Picasso » 17 Gru 2005, 21:27

PostUA:

viprex napisał(a):Niestety mój znajomy nadział sie na taką minkę :? i z tego co wiem format C jedynie uratuje sytuację :cry:

Dokładnie. Też miałem do wyboru tylko format
Awatar użytkownika
Picasso
Postujący
Postujący

Dołączenie: 31 Maj 2005, 21:16

Postprzez kaajka19 » 17 Gru 2005, 22:00

PostUA:

Ja tego klineta nie rozumiem, po co mu dostęp do czyjegoś kompa?? Co mu po tym? No chyba, że chodzi mu o to żeby naraźic właściciela na koszty, jak coś sie posypie.
Też ma gostek cierpliwośc.. z tego co słyszałam ilość osób do których napisał jest porażająca!
Do mnie na jeden nr gadu pisał z 5 razy, a numerów mam kilka( oczywiście na te inne też próbował)
A najciekawsze jest to, że jak coś do niego odpiszesz nic się nie odzywa i zaraz znika.
Nie ma jakiegoś sposobu, żeby go namierzyć ?? Wreszcie był by spokój.
Walcz ze spamem!
Awatar użytkownika
kaajka19
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Paź 2005, 14:43
Miejscowość: Koszalin | ŁDZ city;)

Postprzez Hpest » 17 Gru 2005, 22:04

PostUA:

Lol dosłownie przed chwila otrzymałem ową wiadomość od niejakiej karolinki.Wiadomośc otrzymałem z nr : 9706034 Podejżewałem, żę to ma coś wspólnego z ostatnio aferą na gg i rozsyłaniu podobnych wiadomości do uzytkowników gg.

Lecz po chwili kliknołem aby się upewnij i sprawdzić bezpieczność linka, zeczywiśc jakiś programik zaczoł swoją pracę, lecz nie dokończył gdyż zrestartowałem PC(tylko to mi zostało gdyż po nowo zainstalowanym systemie nie mam Antywira) :) .

Ale refleks Mam. Ach ta Karolinka :)

Ja tego klineta nie rozumiem, po co mu dostęp do czyjegoś kompa?? Co mu po tym? No chyba, że chodzi mu o to żeby naraźic właściciela na koszty, jak coś sie posypie.
Też ma gostek cierpliwośc.. z tego co słyszałam ilość osób do których napisał jest porażająca!
Do mnie na jeden nr gadu pisał z 5 razy, a numerów mam kilka( oczywiście na te inne też próbował)
A najciekawsze jest to, że jak coś do niego odpiszesz nic się nie odzywa i zaraz znika.

Ja tego gościa rozumie i powiem tylko tyle
jest AS. Pełen szacunek.

Musi byc niezłym programistą gdyż wcześniej nie spotkałem się z lepszym programem tego typu. Ma wyobraźnie, i pewien dostęp do nr gg. Czyżby wkradł się na serwerki słynnego gg :) bo komu chciało by się brać nr z katalogu.

Jak byście mogli podajcie wszystkie nr gg z jakich do was pisał, to napewno pomożę.
Ostatnio edytowany przez Hpest, 17 Gru 2005, 22:18, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez proktor » 17 Gru 2005, 22:13

PostUA:

kaajka19 napisał(a):Ja tego klineta nie rozumiem, po co mu dostęp do czyjegoś kompa?? Co mu po tym? No chyba, że chodzi mu o to żeby naraźic właściciela na koszty, jak coś sie posypie.

Możę kradnie hasła np. do kont bankowych :D

<gówno mnie obchodzi po co mu te chasła :D / ale chętnie skopał bym mu dupe!>
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników