TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Uzadzenie do przechwytu...

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Uzadzenie do przechwytu...

Postprzez proktor » 09 Lis 2005, 20:27

PostUA:

...Witam czy wie ktos moze jak nazywa sie uzadzenie ktore potrafi przychwycic te cos tam co emituje komputere i potem odtwozyc ten obraz ktory mielismy w danej chwili na monitoze

wiem, ze cos takiego istniej niepamietam jak sie nazywaly te fale czy tam cus tam gdy bym znal ich nazwe znaczy tych co mozna przechwicic to juz by bylo po sprawie ale nieznam

szukalem na wiki ale ona nie mogla sobie znalesc google tez...w sumie to za malo im powiedzialem

Piszcie co tylko wiecei na ten temat...

z gory dzieki

Pozdrawiam :)
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez kamuflasz » 10 Lis 2005, 11:24

PostUA:

Skoro tutaj jest jest mowa o emisji fal, to chyba jest jasne jak słońce że nie chodzi o zdjęcia;) czyż nie;)

Ja wiem tylko tyle że Monitor emituje cztery typy promieniowania i są one następujące:

rentgenowskie - promienie X
podczerwone - IR
niskoczęstotliwościowe - VLF, ELF,
ultrafioletowe - UV.

I myślę że to o to ci chodziło, jeśli się mylę to powiedz coś więcej na ten temat.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez Mac » 12 Lis 2005, 18:11

PostUA:

jest takie cus nie pamietam jak sie ten gośc co to odkrył nazywal holender jakichś ale w sklepie sprzetu do nasłuchu fal elektromagnetycznych nie kupisz raczej se musisz zrobic

EDIT takie cus zowie sie phrehacking van Ecka
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez proktor » 05 Mar 2006, 20:47

PostUA:

Mac napisał(a):jest takie cus nie pamietam jak sie ten gośc co to odkrył nazywal holender jakichś ale w sklepie sprzetu do nasłuchu fal elektromagnetycznych nie kupisz raczej se musisz zrobic

EDIT takie cus zowie sie phrehacking van Ecka

Mac myslisz się :D

To bardzo zawansowane użądzenie którego od tak sobie nie zrobisz, używane jest głównie przez najleprze siły zbrojne lub żądowe. A za jego posiadanie dostał byś pewnie pare lat ;) A i mały błąd był w tym co pisałem dawno, dawno temu. Przychwytywane jest coś tam z kabla(nie znam sie na magnetyce, ale coś z tym jest związane)

ps. szukam jednego tematu i przypadkowo znalazlem tego(i tak dla przykładu odpisałem by sprostować ten temat)
strony internetowe: Błonie, Brwinów, Pruszków, Milanówek, Grodzisk Mazowiecki
Awatar użytkownika
proktor
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Kwi 2005, 19:59

Postprzez Mac » 05 Mar 2006, 22:23

PostUA:

@proktor
To jakim cudem gośc to wynalazł w kanciapie. A to prawda że przechwytuje
dane z kabla. I na politechnikach takie cuda niekiedy robia na tłiku paru gości się tym bawiło.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników