Witam
Mam zaszyfrowany wolumen w formie pliku na dysku za pomocą veracrypt. Jednakże programem do odzyskiwania danych recuva jestem wstanie ,,wyciągnąć'' pliki dźwiękowe i video oraz poufne dokumenty z tego zaszyfrowanego pliku. Jednak po ich wyciągnięciu na szczęście nie da się otworzyć plików video ani dokumentów.
Tylko to, że ja nie mogę tego otworzyć po wyciągnięciu recuvą, to nie jestem pewien czy ktoś mający większa wiedzę o technologiach IT nie będzie wstanie tego otworzyć, a może struktura tych zaszyfrowanych plików jest taka, że nie da się ich otworzyć po wyciągnięciu recuvą z zaszyfrowanego pliku? Chciałbym żeby ktoś odpowiedział na to pytanie. Czy te pliki są do otworzenia, czy niemożliwym jest uruchomienie ich.
I drugie pytanie. Samo to, że recuva potrafi wyciągnąć pliki z zaszyfrowanego pliku veracryptem już mnie martwi, bo nawet jeśli nie można ich otworzyć, to widać ich nazwy. A sama nazwa pliku już może zaszkodzić... Czy da się jakoś zabezpieczyć veracryptem, albo innym programem tak, żeby recuva ani żadne inne podobne programy nie mogły odzyskać tych plików?