TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

VIA sterownik problem

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

VIA sterownik problem

Postprzez nadolski » 30 Mar 2014, 18:25

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/33.0.1750.154 Safari/537.36


Cześć. Jak coś nie będzie się zgadać z tym tematem, to proszę o wyrozumiałość. To mój pierwszy temat na tym forum.
Przechodząc do tematu, to mam problem z najnowszym sterownikiem VIA HD Audio. Po aktualizacji sterownika głos przestał działać.
Komputer funkcjonuje normalnie, chodzi mi o ten suwak od głosu i ten zielony czujnik tonu głosu.To działa normalnie, ale głosu nadal nie ma.
Teraz nie wiem co z tym fantem zrobić. Najchętniej zainstalował bym tą poprzednią wersję, tą co mi działała. Ale nie mogę znależć.
Pomożecie mi? :(
nadolski
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 30 Mar 2014, 18:12
Sprzęt: NTT

Re: VIA sterownik problem

Postprzez mateo8898 » 30 Mar 2014, 19:56

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


Podaj model płyty głównej oraz jaki masz system.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: VIA sterownik problem

Postprzez nadolski » 30 Mar 2014, 20:06

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/33.0.1750.154 Safari/537.36


mati8898 napisał(a):Podaj model płyty głównej oraz jaki masz system.

System mam 64 bity, a co do modelu płyty głównej to nie wiem jak sprawdzić. :(
nadolski
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 30 Mar 2014, 18:12
Sprzęt: NTT

Re: VIA sterownik problem

Postprzez mateo8898 » 30 Mar 2014, 22:36

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


Pobierasz np. CPU-Z -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... CPU-Z.html i odczytujesz z zakładki Mainboard


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: VIA sterownik problem

Postprzez nadolski » 30 Mar 2014, 23:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/33.0.1750.154 Safari/537.36


To ja mam MSI H61M-P21 (MSI7680) 3.0
nadolski
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 30 Mar 2014, 18:12
Sprzęt: NTT

Re: VIA sterownik problem

Postprzez mateo8898 » 30 Mar 2014, 23:29

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0


Odinstaluj sterownik od karty dźwiękowej, a następnie zainstaluj ten -> http://download.msi.com/dvr_exe/via_audio_mb_8.zip


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: VIA sterownik problem

Postprzez nadolski » 31 Mar 2014, 00:02

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/33.0.1750.154 Safari/537.36


Odinstalowałem stary, rozpakowałem i zainstalowałem twój. I teraz nic nie działa, nie mogę nawet suwakiem od głosu ruszać.
Ikonka pokazuje głośniczek z krzyżykiem.
I ja mam teraz pytanie czy Ty mi dałeś najnowszą wersję sterownika?
Może najlepiej było by zainstalować jakiś ze starszych.
nadolski
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 30 Mar 2014, 18:12
Sprzęt: NTT

Re: VIA sterownik problem

Postprzez mateo8898 » 31 Mar 2014, 12:49

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0




Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: VIA sterownik problem

Postprzez nadolski » 31 Mar 2014, 21:06

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/33.0.1750.154 Safari/537.36


No baja. :(
Dzięki. To jest ta wersja sterownika co dostałem z komputerem. I wszystko działa.
Nie ważne że starsza wersja, ważne że działa. Nie zwracam uwagę na jakoś dżwięku.
Z resztą niby jak bardzo może go poprawić nowa wersja stera.
Jeszcze raz dzięki, właśnie tego szukałem. :)
nadolski
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 30 Mar 2014, 18:12
Sprzęt: NTT


Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot]