TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Dziwny problem. Nie działa mi directx 9

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

Dziwny problem. Nie działa mi directx 9

Postprzez areeek » 24 Gru 2011, 19:13

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/535.7 (KHTML, like Gecko) Chrome/16.0.912.63 Safari/535.7

Cześć .Piszę tu pierwszy raz.Mam dziwny problem ;/ Kupłem niedawno laptopa Acer Asire 3690 .Nie jest on bardzo dobry ale nie jest też zły.Sprawdzałem na grze tibii ze nie mogę wybrać opcji żeby tibia chodziła na directx9 mogę tylko na directx5.Ale jak nie mam directx9 to większość gier mi się bedzie wieszać/W tym momencie nawet dsj4 mi się wiesza bo wymaga co najmniej direct8.Ściągnołem direct9 z neta zainstalowałem ale dalej nie moge w tibii wybrac opcji z direct9 oraz dalej dsj się wiesza.(mam lepszego lapka niż dsj wymaga).Czytałem gdzieś ze niektóre płyty główne nie obsługują direct9.Wiec macie tu screen jaka płytę mi pokazuję EVEREST:
Image

Procek - Intel Celeron M 1.6
Karta graficzna - Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family

PROSZĘ O POMOC CZY DA RADE WGRAĆ TU DIRECT9.Dodam ze mam windows XP Professional
areeek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Gru 2011, 19:00

Re: Dziwny problem.Nie działa mi direct 9 POMOCY

Postprzez kominekl » 24 Gru 2011, 23:14

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:8.0) Gecko/20100101 Firefox/8.0

A co się dzieje po wybraniu tej opcji w Tibia`i?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Postprzez areeek » 25 Gru 2011, 16:27

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/535.7 (KHTML, like Gecko) Chrome/16.0.912.63 Safari/535.7

Wszedlem w START -> URUCHOM -> DXDIAG i przetestowalem wszystko i wyskoczylo mi cos takiego:
Przyspieszany sprzętowo moduł Direct3D 9+ jest niedostępny, ponieważ sterownik ekranu nie obsługuje go. Możesz uzyskać nowszy sterownik od producenta sprzętu.

Tu macie screen okazuje ze niby mam direct 9 ale w rzeczywistosci go niema

Image

Mam sterownik grafiki z 2008roku z rogramu cobra driver 2010.Moze ktos ma sterownik najnowszy do mojej karty??Moja karta graficzna to Intel 945 express family chipset
areeek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kominekl » 25 Gru 2011, 18:04

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1

Wywal tamte sterowniki (tylko dokładnie) i zainstaluj te -> http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... 1&lang=eng.

Autor postu otrzymał pochwałę
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez areeek » 25 Gru 2011, 23:22

Ok wgralem te sterowniki ktore mi dales mimo tego ze wyskoczylo mi podczas instalacji ze mam wgrana juz nowsza wersje i...?
rzetestowalem direct testy OK!Wgralem GTA SA o dziwo działa na minimalnych ale dziala bez zawiechy :) Czyli direct 9 działa!! :) Ale w tibii dalej nie czyta direct 9 Ale czort z tą tibią :) DZIEKI WIELKIE kominekl :)
areeek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kominekl » 26 Gru 2011, 21:03

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1

Pobierz ją ponownie z innego linku.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]