TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

virusy pomocy !

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

virusy pomocy !

Postprzez rofo » 04 Mar 2006, 21:18

PostUA:

otóż miałem dosc zasmieconego windowsa , niby wszystko bylo dobrze.
postanowiłem zrobić formata.
ok formatuje sie formatuje....po formatowaniu juz sie cieszyłem ze bede miał zpowrotem szybkiego neta. skonfigurowałem moj net i okazało sie ze mam jeszcze wiecej virusów!!!!!! wyskakują mi okienka jakies z stronkami ,jakies serwisy randkowe itd. i gdy sciagam jakis plik to zawsze miałem predkosc sciagania 25-30 kilobajtow ....a teraz zmniejszyła sie do 2-7 kilobajtow!!! ludzie pomózcie mi jakie programy mam zainstalowac zeby wyzbyc sie tych problemów ?? prosze o pomoc.
rofo
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Mar 2006, 21:13

Postprzez niunka » 04 Mar 2006, 21:33

PostUA:

Skad wiesz ze masz wiry w kompie,predkosc pobierania nie swiadczy o tym ze masz zawirusowanego kompa.
Jakich programow zabezpieczajacych uzywasz?
Jezeli nie masz nic do stracenia a naprawde masz zawirusowanego kompa,to proponuje zrobic jeszcze raz format,zainstalowac dobrego antywira,firewalla i cos na spy-waer ad-ware.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez rofo » 04 Mar 2006, 21:38

PostUA:

hm........wyskakiwanie okienek z jakimis servisami i jakimis innymi duperelkami to chyba juz virusy no nie ? zdążyłem juz sciągnac ArcaVir2005 i Spybot search and destroy
rofo
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Mar 2006, 21:13

Postprzez niunka » 04 Mar 2006, 21:48

PostUA:

Tematow o anty wirach byla juz masa wiec radze poczytac,jak nie wiesz co zainstalowac.
Ja osobiscie polecam Kaspersky,Kerio,SpyEmergrncy,Ad-Wacht sama z tego korzystam i nie mialam jeszcze do tej pory zadnych problemow.
Bardzo dobrym godnym polecenia jest jeszcze Norton,niestety jest najbardziej pamieciozerny i przez to troche zamula.
Co do tego czy masz jakis syf w kompie wklej logo z HijackThis zeby je ktos przejzal.
A tych programow co uzywam moge zrobic upload jezeli ci zalezy.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez rofo » 04 Mar 2006, 22:03

PostUA:

bardzo byłbym wdzięczny gdybyś zrobiła upload tych programow
rofo
Forumowicz