TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Vista nie wstaje - po aktualizacji KB968912

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Re: Vista nie wstaje - po aktualizacji KB968912

Postprzez marcos_777 » 23 Cze 2011, 13:04

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Już jest Ok. Problem rozwiązałem, korzystając z linku od Ciebie:
Kod: Zaznacz wszystko
http://www.searchengines.pl/Metody-naprawy-Vista-t124843.html/page__p__552087#entry552087

Wątek:
PĘTLA INSTALACYJNA

Scenariusz: Zostaje zablokowany start systemu na niekończącej się pętli instalacyjnej aktualizacji. Proces zatrzymuje się na ekranie obwieszczającym Trwa konfigurowanie aktualizacji... etap 3 z 3. Ukończono 0% / Configuring updates stage 3 of 3. 0% complete. Następuje restart komputera i jest wyświetlany ponownie ten sam komunikat.

Problem stanowi obecność pliku pending.xml oraz niepożądane dodatkowe wartości w kluczu Components:

---> %systemroot%\WinSxS\pending.xml
---> HKEY_LOCAL_MACHINE\Components

METODA 1: Zaleceniem Microsoftu jest skorzystanie z funkcji Przywracanie systemu. Są dwie możliwości wywołania tego procesu w sytuacji istnienia pętli restartującej komputer: przez moduł Napraw komputer / Repair Computer lub przez drogę via tryb awaryjny.

METODA 2: W przypadku braku punktów Przywracania lub wyłączonej funkcji Przywracanie systemu istnieje sposób ręczny na wyjście z opresji. Opisany przez MS w KB949358.

Plik pending.xml oraz dodatkowe zapisy w Components mogą występować też w innych kontekstach problemów z aktualizacjami. Wcale nie musi być efekt niemożności wejścia do systemu, ale Windows Update zwraca rozmaite kody błędów np. 0x8000FFFF opisany w KB946414. Do ofensywnych zapisów można zaliczyć:

HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS

----> AdvancedInstallersNeedResolving
----> NextQueueEntryIndex
----> PendingXmldentifier
----> StoreDirty

Ponieważ u mnie zniknęły Punkty Przywracania Systemu, a
Problem stanowi obecność pliku pending.xml oraz niepożądane dodatkowe wartości w kluczu Components:

%systemroot%\WinSxS\pending.xml
HKEY_LOCAL_MACHINE\Components

wszedłem do systemu poprzez Command Prompt cmd, odszukałem Total Commander i już mogłem swobodnie chodzić po programach i ręcznie usunąłem z C:\Windows\WinSxs\ zbędny plik pending.xml.

Kluczy rejestru nie ruszałem, bo nie wiem co tam coś pozmieniać w dodatkowych wartościach, czy po prostu je usunąć?

Ale jest już wszystko dobrze - komputer śmiga na najwyższych obrotach.

Thx mati8898 :564:
Pozdrawiam

CERTYFIKATY ENERGETYCZNE - ŚWIADECTWA CHARAKTERYSTYKI ENERGETYCZNEJ BUDYNKÓW - AUDYTY Szybko - tanio - solidnie - Tel. 880 752 136 mgr inż. Anna Z
marcos_777
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Gru 2008, 12:41

Re: Vista nie wstaje - po aktualizacji KB968912

Postprzez mateo8898 » 23 Cze 2011, 13:13

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Skoro wszystko działa to tych wartości w rejestrze nie ruszaj.
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Poprzednia

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]