TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Vista- problem z instalacją wielu aplikacji

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Vista- problem z instalacją wielu aplikacji

Postprzez jasiek1982 » 04 Lut 2011, 11:52

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.16) Gecko/20101130 Firefox/3.5.16 (.NET CLR 3.5.30729)

Witam,
problem polega na tym że nie mogę zainstalować takich aplikacji jak kaspersky czy sterowniki do nowej drukarki! Inne aplikacje jak np mozilla czy gadu gadu instalują się bez problemu. Właśnie jestem w trakcie nagrywania dysków recovery z systemem, (wiem troche późno) potem mam zamiar postawienia systemu od nowa, ale jeśli dobrze rozumiem w owym recovery znajdzie sie ten plik czy aplikacja która teraz powoduje niemożność instalacji wyżej wymienionych programów?????? nie wklejam jeszcze loga ponieważ Instalacja OTL również nie działa(postaram się to zrobić w trybie awaryjnym).
Czy jest sens robienia recovery, tj czy po postawienia visty na nowo bede mial ciagle problem z instalacją?
Jak tylko nagram recovery discs postaram sie wgrac logi z OTL, tymczasem proszę o odp na ww pytanie
system to vista 32 home basic sp1
Compaq presario CQ70
Intel Pentium DC
pozdrawiam
dodam tylko ze mam na D partycje z recovery, ale chciałem to zrobić z pozycji nagranych dysków, bo rozumiem że jeśli zdecyduję się na recovery z partycji i potem podziele sobie dysk wg własnego uznania stracę partycję recovery na dobre...?

...niestety nie da się zainstalować OTL ani Spybota, jedyną aplikację jaką mam do wykrywania robactwa jest Malwarebytes, ale on niczego nie wykrył
jasiek1982
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Sty 2010, 14:02

Re: Vista- problem z instalacją wielu aplikacji

Postprzez mateo8898 » 04 Lut 2011, 16:52

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13

A nie lepiej po prostu wrzucić dane, które chcesz zachować na jakiś nośnik zewnętrzny i zrobić format z ukrytej partycji recovery, zamiast nagrywać płyty???
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Vista- problem z instalacją wielu aplikacji

Postprzez cosik_ktosik » 05 Lut 2011, 02:02

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 GTB7.1

Wykonaj na początek komendy:
sfc /scannow
chkdsk c: /F /R
Awatar użytkownika
cosik_ktosik
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Wrz 2008, 18:00
Pochwały: 37

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]