Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Vista- problem z instalacją wielu aplikacji

04 Lut 2011, 11:52

Witam,
problem polega na tym że nie mogę zainstalować takich aplikacji jak kaspersky czy sterowniki do nowej drukarki! Inne aplikacje jak np mozilla czy gadu gadu instalują się bez problemu. Właśnie jestem w trakcie nagrywania dysków recovery z systemem, (wiem troche późno) potem mam zamiar postawienia systemu od nowa, ale jeśli dobrze rozumiem w owym recovery znajdzie sie ten plik czy aplikacja która teraz powoduje niemożność instalacji wyżej wymienionych programów?????? nie wklejam jeszcze loga ponieważ Instalacja OTL również nie działa(postaram się to zrobić w trybie awaryjnym).
Czy jest sens robienia recovery, tj czy po postawienia visty na nowo bede mial ciagle problem z instalacją?
Jak tylko nagram recovery discs postaram sie wgrac logi z OTL, tymczasem proszę o odp na ww pytanie
system to vista 32 home basic sp1
Compaq presario CQ70
Intel Pentium DC
pozdrawiam
dodam tylko ze mam na D partycje z recovery, ale chciałem to zrobić z pozycji nagranych dysków, bo rozumiem że jeśli zdecyduję się na recovery z partycji i potem podziele sobie dysk wg własnego uznania stracę partycję recovery na dobre...?

...niestety nie da się zainstalować OTL ani Spybota, jedyną aplikację jaką mam do wykrywania robactwa jest Malwarebytes, ale on niczego nie wykrył

Re: Vista- problem z instalacją wielu aplikacji

04 Lut 2011, 16:52

A nie lepiej po prostu wrzucić dane, które chcesz zachować na jakiś nośnik zewnętrzny i zrobić format z ukrytej partycji recovery, zamiast nagrywać płyty???

Re: Vista- problem z instalacją wielu aplikacji

05 Lut 2011, 02:02

Wykonaj na początek komendy:
sfc /scannow
chkdsk c: /F /R
Wyślij odpowiedź