TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Vista SP1 niekompatybilna z aplikacjami

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Vista SP1 niekompatybilna z aplikacjami

Postprzez Mirahz » 22 Lut 2008, 18:32

PostUA:

Vista SP1 niekompatybilna jest z następujacymi aplikacjami:

[powstawanie problemow w systemie]:

- Bitdefender AV i Internet Security v.10,
- Fujitsu Shock Sensor v 2.1.0.0,
- Jiangmin KV Antivirus v. 10 oraz 2008,
- Trend Micro Internet Security 2008,
- Zone Alarm Security Suite 7.1

[blokada niektorych funkcji]

- The New York Times Reader,
- Rising Personal Firewall 2007,
- Novell ZCM Agent 10.0.x.

[niezgodnosc calkowita]

- Xheo Licensing 3.1,
- Free Allegiance 2.1,
- Iron Speed Designer 5.0.1.

Źródło: http://www.windows7.pl/forum/
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez jonny » 22 Lut 2008, 21:00

PostUA:

Jeszcze długo poczekamy zanim wszystko (prawie) zacznie dobrze śmigać i dlatego między innymi pozostaje na XP.
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez destyny » 23 Lut 2008, 08:45

PostUA:

Ja tam i tak nie mam komputera na którym vista by chodziła tak jak powinna :(. Ale z drugiej strony pewnie Ja szybciej sprawie sobie nowy komputer niż oni doprowadzą Viste to przyzwoitego stanu (bo jak narazie dla Mnie ten system to wielką porażka) :).
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez kamuflasz » 23 Lut 2008, 11:40

PostUA:

Po sieci krąży taki fajny tekst w którym jest wiele prawdy, mianowicie "Vista powstała po to by ludzie pokochali XP". Tekst ten jest niesamowicie trafny, ponieważ dopóki nie było Visty wszyscy narzekali na jej poprzednika dzisiaj wszyscy go chwalą i to tylko dlatego, że nie znają nowego systemu. Oczywiście nie przeczę, że ja też tak do tego podchodziłem ale za namową jednego znajomego zainstalowałem Vistę na jednym z moich komputerów. Po zapoznaniu się z systemem zmieniłem zdanię, bo prócz kilku drobnych mankamentów będzie/jest godnym następcą popularnego XP.
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez kukaszr » 23 Lut 2008, 12:17

PostUA:

kamuflasz napisał(a):Po sieci krąży taki fajny tekst w którym jest wiele prawdy, mianowicie "Vista powstała po to by ludzie pokochali XP". Tekst ten jest niesamowicie trafny, ponieważ dopóki nie było Visty wszyscy narzekali na jej poprzednika dzisiaj wszyscy go chwalą i to tylko dlatego, że nie znają nowego systemu. Oczywiście nie przeczę, że ja też tak do tego podchodziłem ale za namową jednego znajomego zainstalowałem Vistę na jednym z moich komputerów. Po zapoznaniu się z systemem zmieniłem zdanię, bo prócz kilku drobnych mankamentów będzie/jest godnym następcą popularnego XP.

tak jak mówisz...

jak sie odpowiednio złatkuje xp'ka i wmiare o niego dba bez większych problemów można wytrzymać z 8mc ;D
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Dawid255151 » 23 Lut 2008, 12:43

PostUA:

Ja posiadałem Viste przez 2miesiące i miałem z nią tyle problemów że dużo by tu pisać ale w kilku słowach opowiem moje przygody z vistą;
System mało stabilny, ciężko się z czym kol wiek połapać, gry bardziej się mi przycinały ponieważ grając na systemie vista gry mają większe wymagania, jedynym plusem visty było to że nie łapała ona tyle virusów co Xp

Jedynie byłem zadowolony z jednej wersji Windowsa MX MalcolmX system był oparty na wyglądzie visty.

Przeczytajcie sobie;

Czwarta wersja zmodyfikowane wersji XPeka autorstwa MalcolmX. Mam nadzieję że nic już ulepszyć się nie da ; )
Modyfikacja polega głównie na usunięciu zbędnych składników, optymalizacji, oraz aktualizacji. Elementy usunięte to typowe śmieci, bądź stare windowsowe sterowniki przydatne w przypadku starszych urządzeń, jednak nie znaczy to że nie będą one działać na tej modyfikacji.
Instalacja była testowana i jest w 100% sprawna, jednak pamietajcie że instalujecie na własne ryzyko!

System jest czysty! Nie zawiera żadnego wirusa! Wszystko co zostało usunięte lub dodane jest wymienione.

Ważniejsze cechy:
-rozmiar obrazu =240 MB
-szybka instalacja (ok. 15 min)
-po instalacji system zajmuje ok. 550 MB
-nie wymaga seriala
-wsparcie nie podpisanych motywów
-maksymalna ilość połączeń TCPIP =100
- domyślna szybkość komunikacji portu USB z myszą 500 Hz (przydatne w wypadku myszy USB)
-zdjęta systemowa ochrona plików
-łaty ze styczniowego pakietu Autopatcher XP
-interfejs Windows Vista
-Zainstalowany Internet Explorer 7
-Zainstalowany Windows Media Player 11
-wszystkie zmiany wyglądu są zmianami natywnymi nie niosą ze sobą żadnych dodatkowych procesów, nie wpływają na wydajność systemu.
-domyślne konto użytkownika: "User" -usunięto usługę Out of Box Experience (OOBE), jest ona w zupełności zbędna
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37

Postprzez niunka » 23 Lut 2008, 15:09

PostUA:

Co do niekompatybilnego oprogramowania to dodam ze uzytkownicy nie najnowszych kart muzycznyych z Creative SoundBlaster moga zapomniec o dodatkowym oprogramowaniu , nie ma mozliwosci uruchomienia Eax.

Co do sasmego systemu to zapomnieliscie jak bylo z XP na poczatku ?
Tak jak w tej chwili z Vista i tak bedzie za kazdym razem,potrzeba troche czasu zeby wszystko chodzilo.

Co do grania i wydajnosci.Vista wspiera 2 rdzenie o czym mozna zapomniec w XP,dopiero SP3 ma to zmienic.
Wszyscy kiedys pogodzicie sie z nowym i bedziecie go chwalic tak jak teraz XP.

Pozatym to nie dyskusja o systemach tylko o niekompatybilnych programach pod Viste.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Dawid255151 » 23 Lut 2008, 15:19

PostUA:

niunka napisał(a):Co do grania i wydajnosci.Vista wspiera 2 rdzenie o czym mozna zapomniec w XP,dopiero SP3 ma to zmienic.
Wszyscy kiedys pogodzicie sie z nowym i bedziecie go chwalic tak jak teraz XP.

Ostatnio instalowałem Service Pack 3 tylko musiałem w windowsie zmienić język na angielski bo service pack 3 jak na razie działa tylko na windowsie XP angielskim
i powiem tyle że Service Pack 3 jak dla mnie to totalna porażka więcej miałem z nim problemów niż korzyści.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37

Postprzez rumun » 27 Mar 2008, 14:14

PostUA:

Użytkownicy Windows Vista i rozwiązań Trend Micro mogą spać spokojnie. Autorzy programów zabezpieczających wyeliminowali problemy, jakie ich aplikacje powodowały po instalacji dodatku SP1.

Firma Trend Micro Incorporated poinformowała o wprowadzeniu na rynek uaktualnionych wersji swoich produktów z serii 2008 przeznaczonych dla klientów indywidualnych: Trend Micro Internet Security Pro, Trend Micro Internet Security 2008 oraz Trend Micro AntiVirus plus AntiSpyware 2008. Nowe wersje wykorzystują w pełni możliwości systemu operacyjnego Windows Vista z dodatkiem Service Pack 1 (SP1).

Źródło: newsroom.chip.pl

Jak widać lista niekompatybilności będzie się z czasem zmniejszać. Produkty Trend Micro nie powodują już problemów.
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Postprzez rumun » 16 Kwi 2008, 12:52

PostUA:

Microsoft zgodnie z zapowiedziami opublikował dodatek Service Pack 1 dla systemu Windows Vista w polskiej wersji językowej. Wydanie o którym mowa dostępne jest dla wszystkich 36 języków Visty.

Więcej: https://www.instalki.pl/aktualnosci/sof ... vista.html
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Powróć do Microsoft Windows