Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Wasze opinie po instalacji nowego GG?

19 Sie 2008, 23:01

Witam. Chciałbym poznać wasze opinie, wrażenia i spostrzeżenia po instalacji nowej wersji GG. Ja od siebie dodam że dostrzegam kilka wad ale także dużo plusów.

Jedną z największych wad jest to że nie można uruchomić kolejnych profili po zamknięciu Listy Profili. Nie podoba mi się że za każdym razem gry najadę kursorem na jakiś kontakt to pojawia mi się ten kwadracik po lewej stronie. Nie mogę uruchomić także GaduRadia. Nie mam pojęcia dlaczego.

Jednym z największych dla mnie plusów jest nowy wygląd. Po instalacji byłem w szoku. Nowy wygląd nie wiele ma wspólnego ze starszymi wersjami. Do tego dochodzi możliwość wybory koloru skórki. Bardzo mi się podoba umiejscowienie ramki do zmian statusów. Podczas pisania mamy do wyboru bardzo dużo różnych czcionek, kolorów literek, kolorów tła.

Na samym końcu przypomnę że jest to dopiero wersja Beta i pod względem technicznym nie ma zbyt dużej rewelacji więc wieszanie lub błędy aplikacji mogą występować (kilka razy mi się już to zdarzyło). Bardzo chętnie poznam wasze opinie. Pozdrawiam.

19 Sie 2008, 23:13

Raczej poczekam na oficjalną wersję, jakoś do mnie nie przemawia.
Jak dla mnie już przesadnie "przekombinowane" komunikator powinien być prosty i przejrzysty a ta wersja jak dla mnie już taka nie jest. Ramu też ładnie zjada..... echhh zamiast ku lepszemu iść to się cofają jak dla mnie.......

19 Sie 2008, 23:16

Nie wiem jaki cel sobie wyznaczyli ale coraz dalej odbiegają od zwykłego komunikatora do nie wiem czego :o

19 Sie 2008, 23:20

Miałem tę wersję może z 30 minut, jak dla mnie za dużo wodotrysków... Komunikator to ma być komunikator, a nie jakieś udziwnienia imho niepotrzebne. Po drugie próbują zmieniać wiele przyzwyczajeń. Sam wygląd także mnie nie zachwycił, ale to już kwestia gustu. Zżeranie zasobów poruszył już destyny, tylko popieram. Podsumowując - nie dla mnie "Nowe Gadu-Gadu" i nie wiem czy kiedyś to się zmieni ;)

Re: Wasze opinie po instalacji nowego GG???

24 Sie 2008, 23:20

Nie można się sugerować tym co GG aktualnie udostępnia - budują nową wersję i z pewnością biorą pod uwagę różne rozwiązania i funkcje. Przyznam szczerze, że do mnie również Nowe GG nie przemawia i jest przekombinowane - nie podniecam się jednak i poczekam na finalne wydanie.

Dodam, że od kilku dobrych lat używam komunikatora Tlen, a instalator GG odpaliłem w celach testowych 8)

25 Sie 2008, 06:17

No właśnie z tego co się orientuje to jest jeszcze wersja beta a węc może zawierać błedy i je ma, ja używam aqq i jestem zadowolony :))

25 Sie 2008, 10:12

Jakieś błędy i inne rzeczy załatają, ale wątpię żeby zmienili wygląd i interfejs.....

25 Sie 2008, 11:33

Nikt nikogo nie zmusza do instalowania coraz to nowych wersji,jednym sie beda wodotryski podobac i nowy interfejs innym zalezy na prostocie i wygodzie.Wprowadzajac cos nowego chca z pewnoscia zainteresowac wieksza ilosc uzytkownikow,ja osobiscie nic zlego w tym nie widze,zawsze mozna zostac przy starej wersji :)

25 Sie 2008, 11:43

ja osobiście nie lubie nowości... tak jak nie podoba mi się czarny pasek w vista tak samo czarna skórka w nowym gg, pewnie są jakies inne skiny ale mi sie ze starym gg nic nie dzieje wiec niech tak pozostanie.

26 Sie 2008, 16:04

Ja mam gg 7.0 i mi starcza a co do 8 to jest wersja beta a wersja beta jest nie dopracowana..

27 Sie 2008, 05:54

7.0 :o
ja mam 7.7 i tak zostanie dlatego że jest no nie powiem bardzo stabilna ale w miarę z przyjemnością mogę na niej popracować :)

27 Sie 2008, 10:19

Ja mam chyba 7.6, i tez się raczej nic nie dzieje. A tak w ogóle kiedy ma być oficjalna wersja tego gg 8.0, i żeby nie było przekrętu jak było wcześniej że weszło gg7.X i wyłączyli starsze wersje :(.

28 Sie 2008, 11:07

E tam Czekaćię na to gg jak na zbawienie ja 3-lata temu siedziałem na wersji gg 5.0 i mi starczało.. ja nie patrzę na szatę graficzną tylko na możliwości i mam takie samo zdanie do telefonów telefon powinien być mały poręczny i powinien wysyłać sms dzwonić i mieć dźwięk mnie nie rajcują IRD,Blutacz w tel czy inne bajery..

28 Sie 2008, 11:09

Blutacz :D
No Dawid tutaj się z Tobą zgodzę co do telefonów ze zwykłego komunikatora robia radio coraz to nowsze miejsca na reklamy to się równa =wieksze zużycie ramu ja już szukam alternatywy dla GG bo to największy Polski przekręt
Wyślij odpowiedź