TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]

WDS - Problem

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

WDS - Problem

Postprzez izabelon » 18 Lip 2017, 11:12

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/59.0.3071.115 Safari/537.36


Cześć,

Mam pewien problem, posiadam 2 routery TP link wd- 8961nd. Skonfigurowałem poprawnie opcje WDS. Jeden Router jest podpięty pod kabel telefoniczny i posiada internet, daje sygnał wifi do którego można się łączyć - wszystko poprawnie działa. Drugi router skonfigurowany w sposób taki aby odbierał sygnał WIFI. Odbiera, aczkolwiek po podłączeniu się do tego drugiego routera przez WIFI jest komunikat " Brak dostępu do internetu " Jeżeli podepnę się kablem ethernet do laptopa z tego drugiego routera - Jest internet. Problem jest tylko taki, ze jak podpinam się po wifi do drugiego routera to przypisuje dziwne adresy IP i maski dlatego nie mam internetu. Czy ma ktoś jakiś sposób aby to ogarnąć. ?

Dodam, że jeden router ma wersje framework 2, a drugi router ma wersje framework 4 . Czy to może być przyczyną ?
izabelon
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączenie: 18 Lip 2017, 10:30

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Yahoo [Bot]