TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Mam pytanie. Mam w mojej trochę leciwej pylcie głównej 2 wejścia na pamięć ddr dimm. Czy to oznacza ze mogę władować 2 kości ramu ddr obojętnie jakiego czy tez mam jakieś ograniczenia wzgledem pamieci(np. ze nie moge dokupic ddr2)??
Moja płyta główna nazywa sie Shuttle AK32A. Jeśli możecie to napiszcie jaką najlepsza pamięć ddr moge do tego złoma wpakować. A tak ap ropo to moja karta gf fx5200 chodzi dużo gorzej niż powinna. Jaka może być tego przyczyna?
Z ta karta to tak, że zalozmy gram w gre x. U mojego kolegi gra x chodzila na rozdzielcosci 1024x768 detale medium bez przycinek (do tego mial 2x slabszy procek). U mnie gra x chodzi tak jak u mojego kolegi ale w rozdzielcosci 800x600 i detale na low....
To skoro konfigi kompów macie podobna a nawet Twój ma szybszy procek to może wina leży po stronie systemu , który u Ciebie jest obciążony wieloma procesami .
Wyłącz sieć , potem antywira i firewalla i wszystko co pracuje z siecią (komunikator itp) i zagraj , zobaczymy .
Dodatkowo odśwież system - wyczyść rejestr , defragmentacja .
Haha no właśnie 2 dni temu defragmentowałem a wczoraj czyściłem ccleanerem . No to pewnie wina płyty głównej. Patrzyłem na komputroniku mobo obsługujące procesor Athlon XP i sa tylko 3 . Jak znajdziecie jakąś to piszcie. Z gory dzieki za pomoc.
Coś wybierzesz byle FSB do 400Mhz i Raczej Asus ,względnie Abit ,Msi.
Nie opłaca się kupować nowej bo wybór mały (końcówki produkcji ) nie produkują płyt już na socket A i raczej tylko ASRock jest dostępny .