TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Wentylator/zacinanie się komputera

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Postprzez Ponton » 02 Maj 2008, 09:29

PostUA:

Niestety nie wróciło do normy :P
Ponton
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 26 Kwi 2008, 15:57

Postprzez Dawid255151 » 02 Maj 2008, 09:31

PostUA:

A pisałeś że przestał się zacinać i znów to samo tak?
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez Ponton » 02 Maj 2008, 09:40

PostUA:

Farta miałem 10 minut po napisaniu posta się zaciął.
Ponton
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Dawid255151 » 02 Maj 2008, 13:24

PostUA:

To w takim bądź razie daj komputer do informatyka i po wiec mu aby go gruntownie przepatrzył szczególnie niech weżnie pod uwagę dysk.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez destyny » 02 Maj 2008, 14:21

PostUA:

Dawid255151 napisał(a): po wiec

Nie chce się czepiać ale jak na 24lata, Twoje wypowiedzi są poniżej krytyki.

Wydaję Mi się też że jak zanosi się sprzęt do fachowca to mówi Mu się objawy i nie trzeba Mu mówić na co ma zwracać uwagę.

Mi to nie wygląda na jakiegoś wirusa a raczej na sypiącą się płytę główną bądź zasilacz, pewnie zaczyna się ciąć wtedy kiedy brakuje Mu prądu.....
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez Ponton » 02 Maj 2008, 16:51

PostUA:

@up
Też tak sądzę. Bo kiedyś miałem takie same objawy i płyta główna się sypnęła. Znaczy nie wiem czy wymieniali czy lutowali coś.

A jak płyta główna to nie dam rady sprawdzić tego samemu a tym bardziej naprawić prawda?
Ponton
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez destyny » 02 Maj 2008, 17:34

PostUA:

Ponton napisał(a):A jak płyta główna to nie dam rady sprawdzić tego samemu a tym bardziej naprawić prawda?

Hmm teoretycznie jeśli twój kolega ma płytę główna po taki sam procesor jak Ty możecie się zamienić. Ale za zmianą płyty głównej idzie w parze przeinstalowanie windowsa.......

Ale może lepiej przed podmienianiem płyty głównej, pożycz jakiś mocniejszy zasilacz i zobacz czy problem znikł :).
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez Ponton » 02 Maj 2008, 17:54

PostUA:

Hmm sprobuje. Jak co dam znać.
Ponton
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Ponton » 02 Maj 2008, 18:19

PostUA:

A jeśli to zasilacz to nie można hmmm zmniejszyć jego poboru mocy poprzez odłączenie czegoś ?
Ponton
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Dawid255151 » 02 Maj 2008, 18:41

PostUA:

destyny napisał(a):
Dawid255151 napisał(a): po wiec

Nie chce się czepiać ale jak na 24lata, Twoje wypowiedzi są poniżej krytyki.

Wydaję Mi się też że jak zanosi się sprzęt do fachowca to mówi Mu się objawy i nie trzeba Mu mówić na co ma zwracać uwagę.

Mi to nie wygląda na jakiegoś wirusa a raczej na sypiącą się płytę główną bądź zasilacz, pewnie zaczyna się ciąć wtedy kiedy brakuje Mu prądu.....

Przypominam mu tylko aby powiedział informatykowi aby zwrócił uwagę na dysk,ponieważ ten informatyk co naprawia mu komputer nie należy do najlepszych twierdząc że zacięcia komputera są powodowane przez napęd :/ więc wiesz destyny zwróć uwagę na poprzednie posty co informatyk mu mówił,a potem się czepiaj.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez destyny » 02 Maj 2008, 20:58

PostUA:

Dawid255151 napisał(a):.....zwróć uwagę na poprzednie posty co informatyk mu mówił,a potem się czepiaj.

Ty nic a nic nie zrozumiałeś mojej aluzji:
Dawid255151 napisał(a):po wiec
Mistrzem ortografii, interpunkcji i stylistyki pisania to Ja też nie jestem ale mówisz(a raczej piszesz) że masz 24lata i piszesz "po wiec" zamiast "powiedz" to chyba przesada......

Może najmądrzejszy nie jest, ale jeśli w komputerze jest za mało prądu to rozłączenie cd-romu to chyba dobry pomysł.

Ponton napisał(a):A jeśli to zasilacz to nie można hmmm zmniejszyć jego poboru mocy poprzez odłączenie czegoś ?

Możesz odłączyć cd-rom, dvd, stację dyskietek. Ale za wielkiej poprawy się nie spodziewaj :).

Pozdrawiam.
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez Ponton » 02 Maj 2008, 21:26

PostUA:

@up
A jakbym odłączył wszystko naraz?

Pozdrawiam ;)
Ponton
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez destyny » 02 Maj 2008, 21:29

PostUA:

Ponton napisał(a):@up
A jakbym odłączył wszystko naraz?

Pozdrawiam ;)

No a co Ja miałem na myśli.

Możesz bez żadnych obaw odłączyć cd-rom, dvd, stację dyskietek i np: inne urządzenia typu czytnik kart pamięci.

Praktycznie komputer do działania, potrzebuje procesora, grafiki, płyty głównej, pamięci ram, zasilacza no i cd-romu do instalacji np: "Windows'a".

Pozdrawiam.
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez Ponton » 02 Maj 2008, 21:41

PostUA:

W ogóle to się zastanawiam jak mi już kompa naprawią nad instalacją Linuxa ale podobno trudno się przyzwyczaić.

@up

No tyle to wiem, aż takim laikiem nie jestem ;) Tylko po prostu myślałem że to zmniejszy pobór prądu i zlikwiduje problem , ale chyba chodzi o to że zasilacz nie trzyma napięć i nie pomoże tu odłączanie urządzeń albo płyta główna się sypie?
Ponton
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez destyny » 02 Maj 2008, 21:57

PostUA:

Ponton napisał(a):W ogóle to się zastanawiam jak mi już kompa naprawią nad instalacją Linuxa ale podobno trudno się przyzwyczaić.

Kwestia przyzwyczajenia to pewnie tez jest, ale trzeba mieć też trochę pojęcia.... zanim się przesiądziesz na linuxa zainstaluj sobie go pierw na jakimś starym dysku i zobacz czy dasz sobie rade.

Ponton napisał(a):No tyle to wiem, aż takim laikiem nie jestem ;) Tylko po prostu myślałem że to zmniejszy pobór prądu i zlikwiduje problem , ale chyba chodzi o to że zasilacz nie trzyma napięć i nie pomoże tu odłączanie urządzeń albo płyta główna się sypie?

No może być tak że nie trzyma napięć bo jest za bardzo obciążony, co Ci szkodzi odłączyć i zobaczyć, to nic nie kosztuje :).
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników