TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Wi-fi w laptopie ,problem z konfiguracją.

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Wi-fi w laptopie ,problem z konfiguracją.

Postprzez villemo » 15 Maj 2009, 19:29

PostUA: Opera/9.63 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

Witam. Problem niby częsty,jednak nie znalazłam nigdzie jego rozwiązania. Otóż mam wi-fi w laptopie,system Win xp,Livebox Tp i wszystko zainstalowane. Nie mogę skonfigurować połączenia ponieważ nie mam żadnej aplikacji do zarządzania Wi-fi,nie wiem gdzie wpisać wep. Używam teraz zewnętrznego Wi-fi ale chciałabym móc korzystać z tego w laptopie.Może ktoś wie jak mam to zrobić?
Lepiej ponieść porażkę,będąc oryginalnym,niż osiągnąć sukces dzięki imitacji.
Awatar użytkownika
villemo
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Lip 2008, 18:35
Miejscowość: Ostróda

Re: Wi-fi w laptopie ,problem z konfiguracją.

Postprzez 1jaa » 17 Maj 2009, 12:12

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Maxthon)

Przede wszystkim liveboxów sie nie bierze, ze wzlgędu na to, że TP zdziera z abonentów dodatkowo 10zł co miesiąć za używanie ich urządzenia co przy umowie na 2 lata jest to 240zł! Lepiej zaś kupić router pod neostradę ADSL w cenie ok 150zł konfigurujemy sobie za darmo albo wzywamy jakiegoś informatyka co zrobi to za 50 zl max. Druga sprawa oprogramowanie do karty bezprzewodowej od neostrady jest beznadziejne ludzie sobie z tym nie radzą. Podaj model laptopa i system. Na sam początek odinstaluj karte tą od neostrady.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Re: Wi-fi w laptopie ,problem z konfiguracją.

Postprzez villemo » 19 Maj 2009, 19:02

PostUA: Opera/9.63 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

Pierwsza sprawa,to ze nie używam karty od Neostrady. Używam karty sieciowej wi-fi Edimax, nie narzekam na jej działanie tylko chcę ją odinstalować i używać tej którą mam wbudowaną w laptop. (Aristo smart B300) Druga sprawa to Livebox...nie ode mnie zależała ta decyzja jest i już. Gdybym miała wzywać informatyka do konfiguracji nie pisałabym tutaj z prośbą o pomoc.
Lepiej ponieść porażkę,będąc oryginalnym,niż osiągnąć sukces dzięki imitacji.
Awatar użytkownika
villemo
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Lip 2008, 18:35
Miejscowość: Ostróda

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]