Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Wiadomość spyware alert na pulpicie (antywirus BARRACUDA)

26 Cze 2009, 13:54

Witam. Chciałbym sie dowiedzieć iż od jakiegoś czasu wyskakuje na pulpicie wiadomość spywar alert. a po chwili zapytanie w jęz. angielskim czy chce zakupić antywirus jakiś "BARRACUDA" i sam mi on skanuje ale ja nic nie ściągałem nie moge sie tego pozbyć ani wykasować bo nie ma tego nigdzie w zadnych plikach i folderach, a na pasku zadań mam taką ciemne logo tej firmy którego nie idzie wykasować :( :(

Re: PROSZE O POMOC

26 Cze 2009, 13:57

Pobierz Malwarebytes' Anti-Malware Uruchom pełne skanowanie. Jeżeli coś znajdzie, to usuń. Następnie daj log na forum.

Podaj log z HijackThis. Instrukcja :arrow: viewtopic.php?f=22&t=13967
Podaj log z Combofix. Instrukcja :arrow: viewtopic.php?f=22&t=13967

Logi dajesz na wklej.org, a w poście podajesz tylko link.

26 Cze 2009, 14:46

usuneło mi tego BARRACUDA teraz i nic mi juz nie wyskakuje. teraz prubuje wrzucić tego loga tylko nie bardzo wiem jak ale zaraz dojde do tego. Z góry dziękuję

28 Cze 2009, 11:54

janusz.82 napisał(a):teraz prubuje wrzucić tego loga tylko nie bardzo wiem jak ale zaraz dojde do tego. Z góry dziękuję

Jeśli zamknąłeś to otwórz jeszcze raz program Malwarebyte's A-M. Przejdz do zakładki "Log". Dwukrotnie kilknij w znajdujący się tam log. Otworzy się notatnik. Prawym klawiszem myszki w oknie :arrow: zaznacz wszystko. Póżniej znowu prawym myszki :arrow: kopiuj. Wchodzisz na http://www.wklej.eu I tam wklejasz loga a w poście podajesz tylko link do niego.
Wyślij odpowiedź