TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Win 2000/xp i system plików

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Win 2000/xp i system plików

Postprzez zimny » 03 Gru 2007, 02:01

PostUA:

Hej, mam problem.

Chciałem zainstalować sobie xp, wcześniej miałem 2000, no i po instalacji miałem dwa systemy na dysku, chciałem sformatować w dosie partycję c, no i wyczyściło mi drugą partycję (dobrze wpisałem polecenie FORMAT C: ), a na systemowej cały czas mam dwa systemy,... czy to że nie mogę sformatować c jest spowodowane systemami plików??
Na c mam ntsf, a na drugiej fat32? (system ntsf nie obsługuje dosa?)
Jak w ogóle mam usunąć jeden system, bo mam za mało pamięci na dwa?
zimny
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Wrz 2006, 16:44
Miejscowość: Łódź

Postprzez niunka » 03 Gru 2007, 15:55

PostUA:

Botujesz kompa z plyty z xp i robisz co chcesz,formatujesz ktore partycje chcesz i instalujesz na ktorewj partycji chcesz,
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez zimny » 03 Gru 2007, 18:57

PostUA:

Dobra, spanikowałem, cd-rom mi się nie chciał wczytać i bootował od razu z twardego,
ale czy to niczemu nie przeszkadza, że mam na obydwu partycjach inne systemy plików?
jest sens posiadania ntfs na dysku 8GB?
zimny
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Wrz 2006, 16:44

Postprzez buzu » 03 Gru 2007, 19:25

PostUA:

zimny napisał(a):Dobra, spanikowałem, cd-rom mi się nie chciał wczytać i bootował od razu z twardego,
ale czy to niczemu nie przeszkadza, że mam na obydwu partycjach inne systemy plików?
jest sens posiadania ntfs na dysku 8GB?

Powiem krótko:
>>nie przeszkadza
>>jest sens
>>dos nie rozpoznaje NTFS
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20