29 Maj 2016, 15:18
Może przyczyną jest złe odinstalowywanie/pozostałości po kasowanej wersji? Druga opcja - uszkodzona karta dźwiękowa? Trzecia opcja - BIOS? Gdzieś na innym forum widziałem ktoś miał ten sam problem, ale zmiana sterowników pomogła w większości tego typu przypadkach, plus sterownik chipsetu. U mnie chipset jest aktualny bo po zakupie laptopa wszystko aktualizowałem. Jakieś rady? Format i tak mnie czeka bo mam problem z przygasaniem ekranu którego za nic nie da się wyłączyć, jednak z tym formatem póki co się wstrzymuje z powodu pracy. Może jeszcze inny sterownik ktoś poleci lub jakaś porada nie związana ze sterownikami dźwiękowymi? Z góry bardzo dziękuje za najmniejszą pomoc.
29 Maj 2016, 23:29
http://global-download.acer.com/GDFiles ... ER&SC=PA_6
31 Maj 2016, 06:15
wyczyściłem programem od sterowników pozostałości, i rejestr przeczyszczony, chyba wszelkie możliwe foldery gdzie mogłyby znajdować się pozostałości po poprzedniej wersji tak aby zainstalować te podane w linku na czysto, i nic... Menedżer wciąż taki sam jak w załączniku. Jedyna nowość jest taka, że nie mam ikonki od Dolby na pasku zadań. Co do dźwięku to o ileś procent wycisza mi automatycznie gre gdy ktoś jest na kanale komunikacyjnym. Tak jest z każdą grą gdzie jest wbudowany komunikator, i nie tylko zresztą w grach. Przyznam, że to bardzo uciążliwe nie słyszeć prawie w ogóle dźwięków z gry, a za to doskonale słyszeć osoby komunikujące się. Odpowiednie suwaki w systemowych opcjach dźwięku nic nie zmieniają, tak jakby nie zapisywały się ustawienia... Kombinowałem z priorytetami, ustawieniami nagrywania i nic. Format jak pisałem - chciałbym póki co ominąć. Może coś w BIOSie?
04 Cze 2016, 21:10
07 Cze 2016, 14:26
To było zrobione na pierwszym miejscu - pisałem w pierwszym poście o tym. Tak samo z Dolby, korektor tam jest, ale ani troche mi nie pasuje. Brakuje mi efektów typu wytłumione pomieszczenie itp jak to jest w Realteku, ogólnie korektor Realteka by sie przydał, jak wspominałemCRAAACH napisał(a):,,przyciszanie dźwięków podczas połączeń telefonicznych\komunikacyjnych" i zaznacz ,,brak przyciszania"
24 Cze 2016, 02:13