TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Winda XP

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Winda XP

Postprzez gregory_pl » 11 Lut 2006, 16:52

PostUA:

Gdy uruchamiam kompa dojdzie on do ekranu win Xp i uruchomi się ponownie oraz podczas pracy w windows często wiesza mi sie explorer...z czym to może być związane i czy można to rozwiązać bez format C:...moja płyta główna AsRock k7vt2 win xp sp2 athlon Xp 2000+@2400+ 2x256 DDR Seagate 80 GB +Seagate 40 GB...z góry dziękuję za pomoc
Awatar użytkownika
gregory_pl
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Lut 2006, 14:33
Miejscowość: WLKP

Postprzez czajek » 11 Lut 2006, 22:39

PostUA:

Czytałem że jest taki wirus który tak właśnie często nie dopuszcza do uruchomienia i od razu restart. Jakby udało ci się wejść do kompa to w pierwszej kolejności przeskanuj kompa antywirem, no i jeszcze zmień dla bezpieczeństwa przeglądarke no bo IE często ma luki.
Awatar użytkownika
czajek
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Gru 2005, 16:00
Miejscowość: K-ce

Postprzez Hpest » 11 Lut 2006, 22:50

PostUA:

Wejdź do systemu uzywajac Trybu Awaryjnego, przeskanuj antywirusem, antySpyware oraz antyTrojanem, No i oczyść Rejestr Systemu. Powinno Być OK.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez gregory_pl » 12 Lut 2006, 13:13

PostUA:

Tzn komp sie restaruje tylko raz i później już normalnie działa...wszystko jest ok..używam avasta4.6 nic nie wykrył..a w rejestrze co trzeba zrobić?
i co powiecie o tym problemie z explorerem...ale nie przeglądarką(używam opery) tylko systemowym przy preglądaniu folderów często się wiesza..pozdro
Awatar użytkownika
gregory_pl
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Lut 2006, 14:33
Miejscowość: WLKP

Postprzez Hpest » 12 Lut 2006, 15:48

PostUA:

Już pisałem użyj programu usuwającego Spyware z systemu Np.: SpyBot - Search&Destroy 1.4 Final PL, Ad-Aware SE Personal 1.06, a-squared Free 1.65 PL Przy okazjii zainstaluj też Anti-Trojan Shield 2.1.0.14 służący do kasowania trojanów.

Trochę samodzielnośći, Funkcją szukaj tez Istnieje więc Używaj jej, wkońcu do tego służy. Rejestr Systemu oczyść programem jv16 PowerTools 2005 1.5.1.311 PL - Ładny i prostyw obsłudze Interfejs W dodatku w języku polskim.

Po tym wszystkim przydała By się także Świeża wersja Windows'a, Zrób reinstall'kę Systemu I odpisz czy już OK.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]