TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Windows 7 - 10

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Windows 7 - 10

Postprzez MrrrM » 07 Mar 2016, 23:29

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/49.0.2623.64 Safari/537.36 OPR/36.0.2130.26 (Edition beta)

Witam na żadnym forum nie chcą mi z tym pomóc a byłem już na 6 na początku chciałbym przybliżyć sprawę i zaznaczyć że nie jestem piratem mam naklejkę że system windows jest oryginalny i wszystkie poprzednie (98 , xp i 7) miałem też oryginalne ale po oddaniu laptopa do naprawy koleś zainstalował mi pirackiego windowsa a tej naklejce nie widać kodu bo się zatarł tak to już jest w laptopach mało tego koleś zainstalował mi dodatkowo z 5 innych pirackich programów które odinstalowałem bo nie lubię piractwa a system zostawiłem bo jak by nie patrzeć mam naklejkę czyli dowód że miałem oryginalny.I tu zaczyna się moje pytanie jeśli normalnie mi wyskakuje żeby aktualizować system to mogę to zrobić i nic się nie stanie? Bo ten koleś od naprawy powiedział że nie można a tym czasem znalazłem taki film i nie tylko ten i z tego wynika że można normalnie aktualizować https://www.youtube....h?v=qpe0QUSZzLI .
MrrrM
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Mar 2016, 23:25

Re: Windows 7 - 10

Postprzez CJ01 » 08 Mar 2016, 14:35

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/49.0.2623.75 Safari/537.36

Witam, Z kąd masz pewność ze system jest nielegalny? Kod produktu zapisuje się na płycie głównej. do puki nie wymienisz jakiego kolwiek podzespołu kod produktu i aktywacja systemu powinna przebiec bezproblemowo. Jeśli nie masz pewności zainstaluj system jeszcze raz ze swoich pytek i zaktualizuj na win 10 kod zapisze się na płycie głównej i będziesz mieć legalny system. Potem możesz stowarzysz dysk instalacyjny z win 10 i podczas instalacji systemu jak prosi o kod wybrać ze nie masz kodu, i kontynuować instalacje Po instalacji systemu powinien się aktywować jeśli masz konto Microsoft i połączenie z internetem.
CJ01
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 08 Mar 2016, 14:29

Postprzez MrrrM » 08 Mar 2016, 15:20

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/49.0.2623.64 Safari/537.36 OPR/36.0.2130.26 (Edition beta)

Mam pewność że system jest nielegalny bo jak oddawałem kompa do naprawy wymieniałem sobie dysk na ssd + czyszczenie i nowa pasta na procesor to poprosiłem odrazu o aktualizacje no i jak mi go oddawał to powiedział że kod na naklejce jest zatarty i zainstalował mi pirata i do tego jeszcze 5 innych programów pirackich które od razu odinstalowałem ale zostawiłem ten system bo jak by nie patrzeć ja swój miałem oryginalny i teraz jest tak ja nie mam żadnych płyt do niego ani nic bo ja w 2009 roku kupowałem i już gdzieś to wyrzuciłem wtedy nie miałem zielonego pojęcia o komputerach miałem 13 lat tak samo ten stary dysk wywaliłem bo był mi niepotrzebny wszystko co ważne miałem w chmurze
MrrrM
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Mar 2016, 23:25

Postprzez mateo8898 » 08 Mar 2016, 19:08

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0

Jedyne co się może stać to najwyżej przywita Cię informacja o tym, że masz nielegalną kopię systemu. Kiedy i czy w ogóle do takiej sytuacji dojdzie, nie wiadomo. Wszystko zależy od tego, jaką "witaminkę" do aktywacji ten partacz zapodał. Dlaczego partacz? Bo wystarczyło w takiej sytuacji zrobić kopię aktywacji na starym systemie, przenieść ją na nowy i po sprawie, są do tego narzędzia.
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]