Awienc...Admin napisał(a): Od pierwszego lipca zdrożeją systemy Windows oraz pakiety Microsoft Office. Nie jest jeszcze znana ostateczna wysokość podwyżki cen oprogramowania Microsoft - nieoficjalnie mówi się o około 10%. Microsoft chce podnieść ceny oprogramowania sprzedawanego w ramach licencji grupowych oraz z licencją typu Box.
Ceny oprogramowania na licencji OEM mają pozostać bez zmian. Microsoft tłumaczy podwyżkę koniecznością zrównania cen polskojęzycznego oprogramowania z cenami obowiązującymi na terenie Unii Europejskiej.
W wywiadzie udzielonym ITbiznes.pl przedstawiciele Microsoft poinformowali, że pracują nad obniżeniem cen w Polsce i zrównaniem ich z poziomem obowiązującym w USA, gdzie oprogramowanie w paczce jest nawet o połowę tańsze niż w Europie.
Jestem zainteresowany tą ofertą http://allegro.pl/item199295868_balta_p ... oem_f.html
Jest tam napisane:
I moje pytanie brzmi... Czym sie różni Windows Vista 32 a 64 bitowy... który będzie optymalniejszy (lepszy, wydajniejszy) dla mojego komputera Procek 3.0 x2 (dwu rdzeniowy) mam 1024 ram (DDR2). I czym sie różni wersja 32 i 64 bitowa . Jeśli będzie potrzeba jeszcze więcej preferencji komputera to proszę pisać i z góry dzięki za odpowieć.Posiadamy w stałej sprzedaży zarówno wersje 32-bitowe jak i 64-bitowe. Wyboru wersji jaką chcesz otrzymać możesz dokonać po licytacji. Ceny obu wersji są identyczne.