Witam!
Z góry uprzedzam, że nie jest to temat o piractwie, jest to prośba o pomoc. Posiadam oryginalny klucz do tego systemu, zanim ktoś usunie niech przeczyta do końca post.
Mam laptopa Asus Z53SV, jakiś czas temu rozsypał mi się system (właśnie Vista, klucz do visty mam naklejony na spodzie laptopa), wywaliło mi wszystkie partycje(sprawdzałem w GParted i usunęło mi wszystkie partycje jeden wielki blok niepodzielonej przestrzeni) więc postanowiłem wykorzystać to i zainstalować XP (również oryginał). Po zainstalowaniu okazało się, że nigdzie w necie nie ma sterów do podzespołów w moim lapku, te co niby są są strasznie niestabilne(problemy z dźwiękiem i sterownikami USB-wywala mi neta, który jest wpięty właśnie w USB oraz myche). Dzisiaj chciałem zainstalować ponownie Viste ale okazało się, że nawet mi partycje recovery wywaliło i z płytką, którą mam nic nie zrobię.
Zastanawiam się czy jest jakikolwiek sposób aby tą partycję odzyskać?? Stworzyć na nowo??
Słyszałem o jedynym w rezultacie skutecznym sposobie czyli pobranie z internetu iso z systemem odpowiednim i zainstalowanie na moim kluczu.
Stąd też temat i prośba czy ma ktoś linka.
Nie chciał bym równocześnie byś celem jakiśkolwiek kpin bo temat jest dla mnie ważny, nudzi mnie restart kompa po każdym filmiku obejrzanym na YouTube, albo każdym filmie obejrzanym na kompie, po każdej jednej piosence z płyty.
Proszę o pomoc
z góry dziękuję i pozdrawiam.