jestem mile zaskoczony <lol>
Do plusów należy: <moje zdanie>
1) Wszystkie sterowniki były zainstalowane... zainstalowały się automatycznie stery do radeona 9550, k. muzycznej, usb, po włączeniu drukarki odrazu ją wykrył i bez restartowania można było drukować i skanować
2) Nie zawiesza się...
3) Na 512mb pulpit aero działa bez zarzuceń nawet po kilku godzinach włącznonego pc

4) Nie zajmuje tragicznie dużo mniejsca na hdd... "tylko" 5,5GB, na dzisiejsze twarde dyski jest ok.
5) Media center działa ok.
6) Pasek start jest pomysłowo zrobiony, nie otwierają się tutaj karty na cały ekran tylko:

7) Nowy sposób zapisu dokumentów

9) Program do robienia filmów DVD, nawet łatwy, przyjemny i nie zawiesza sie... wyprobowałem go juz 3 razy

10) Zainstalowane już były kodeki, do szczęścia był potrzebny pakiet real do rmvb...
Do minusów należy:
1) Zużycie procesora przy nic nie robieniu: około 4% na celeron 2,8 512ddr2 na xp zuzywał od 0-2%
2) Jak to microsoft ma w zwyczaju uaktywniać opcję Blokuj i Odblokuj program... po wyłączeniu juz tak nie wkurza.
I jeszcze mam pare zastrzeżeń do Media Center:
1-2) Mianowicie jeżeli ma to być centrum rozrywki to mogła by być opcja napidów... Mogła by być też opcja radia intenetowego a nie tylko przez karte tv tudzież radiową...
3) Nie działa z każdą kartą np. moją odrzuca