TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Windows XP Professional x64 Edition

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Windows XP Professional x64 Edition

Postprzez ryskowski-smigac » 12 Cze 2008, 13:00

PostUA:

czy windows wypuscil kiedykolwiek wersje 64 w wersji pl? czytam po necie wszyscy pisza tylko eng.
Awatar użytkownika
ryskowski-smigac
Postujący
Postujący

Dołączenie: 04 Paź 2007, 15:48

Postprzez niunka » 12 Cze 2008, 17:59

PostUA:

Nie :wink:
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez VampirLord » 18 Cze 2008, 12:33

PostUA:

jak bym miał czas to bym przetłumaczył ale za darmo to nie mam motywacji ... xD

Microsoft leci w komerche chce nas zmusić do Visty (brak 64bitowego WINDOWSA PL)

Vista narazie to za darmo jej nie chce muszę ją przetestować na starszym kompie :D po co nowy męczyć :D
VampirLord
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 17 Cze 2007, 18:02
Pochwały: 5

Postprzez asqares » 18 Cze 2008, 17:44

PostUA:

Heyka ryskowski-smigac, proszę zaglądnąć na PW, tam powinieneś mieć pomoc w tym temacie. Choć tego nigdy nie instalowałem jeszcze.
asqares
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Mar 2008, 21:31

Postprzez Katiusha » 11 Lip 2008, 16:56

PostUA:

Witam forumowiczów z racji mojego pierwszego postu.

Szukałam też wersji Windows x64 PL i post kolegi asqares'a mocno mnie zaintrygował co też może być tam za program przesłamy na PW koledze ryskowski-smigac (jak to odmienić? ;) ).

Czy to może jakieś spolszczenie do tej wersji Windy i czy mogłabym również dostać namiar na tem program czy cokolwiek to jest innego?

I mam pytanie, czy mając komputer z procesorem, płytą etc. x64 i system na nim x86 sporo traci na tym całość ze swojej sprawności, szybkości, użyteczności etc.?

Poprostu czy warto instalować taki system tj x64 i co zyskuje się przez to?

Jak wygląda sprawa ze sterownikami do np płyty glównej (P5N-E SLI), kart graficznych (2x G Force 7900 w SLI)?
Awatar użytkownika
Katiusha
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Lip 2008, 16:30

Postprzez Dawid255151 » 11 Lip 2008, 17:07

PostUA:

Systemy 64bitowe są przeznaczone do sprzętu który posiada procesor 64bitowy i minimum 3GB ram.

Jak wygląda sprawa ze sterownikami do np płyty glównej (P5N-E SLI), kart graficznych (2x G Force 7900 w SLI)?

Do płyty głównej nie są potrzebne sterowniki jedynie mogą być potrzebne do jej podzespołów np karta sieciowa,karta muzyczna itp.

Co do grafiki to na pewno sterowniki znajdziesz na tej stronie :arrow: http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl najlepiej korzystać z opcji 2
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez Katiusha » 11 Lip 2008, 17:25

PostUA:

Do płyty głównej nie są potrzebne sterowniki jedynie mogą być potrzebne do jej podzespołów np karta sieciowa,karta muzyczna itp
.

Troszke nieprecyzyjnie się wyraziłam. Właśnie dokładnie o takie sterowniki mi chodzi, bo jak ich nie zainstaluje to karta sieciowa i muzyczna (zintegrowane z płytą) nie działają.

Systemy 64bitowe są przeznaczone do sprzętu który posiada procesor 64bitowy i minimum 3GB ram.

Procesor mam taki (Intel C2D E4300 [email protected]), ale RAMu w takim razie za mało, bo tylko 2x 1024 w Dualu.
Czyli majac 2GB RAMu Windows x64 nie będzie wogóle chodził?

I jeszcze raz powtórze pytanie kolegi ryskowski-smigac aby się upewnić, czy jest jakies spolszczenie, patch do Widowsa x64?
[/quote]
Awatar użytkownika
Katiusha
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Dawid255151 » 11 Lip 2008, 17:29

PostUA:

Procesor mam taki (Intel C2D E4300 [email protected]), ale RAMu w takim razie za mało, bo tylko 2x 1024 w Dualu.
Czyli majac 2GB RAMu Windows x64 nie będzie wogóle chodził?

System będzie chodzić na 2GB Ram ale zalecane jest mieć 3GB ram

I jeszcze raz powtórze pytanie kolegi ryskowski-smigac aby się upewnić, czy jest jakies spolszczenie, patch do Widowsa x64?

Nie czekaj na odpowiedź ryskowski-smigac zacznij już szukać na własną rękę :arrow: http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&c ... 64&spell=1
poczytaj informacje.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez niunka » 11 Lip 2008, 17:35

PostUA:

Nie wim jak w tej chwili jest ze sterownikami itd,ale co do samego systemu Xp64 to moim zdaniem sie nie oplaca instalowac,sam system nie wiele co lepiej chodzi a ze wszystkim problem (bynajmniej byly problemy wczesniej)
Co do ramu to wystarczy 2GB,chyba ze chcesz PS CS4 64x instalowac,to mozesz zapomniec z ta iloscia ramu.

Czemu nie Viste 64?
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Dawid255151 » 11 Lip 2008, 17:38

PostUA:

O Vista Ultimate z Sp1 64bit to już jest coś :P lepsza wydajność do gier o 10%
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Katiusha » 11 Lip 2008, 17:50

PostUA:

Nie czekaj na odpowiedź ryskowski-smigac zacznij już szukać na własną rękę

To nie jest tak, że nie szukałam w Google. Czasem warto spytać o to tez na forum, bo czasami userzy mają cos co ciężko wygoglować bez namiarów.
Poza tym zawsze najpierw pytam Google, a dopiero potem pisze posta na jakimś forum z pytaniem jeśli w google nic ciekawego nie mozna znaleść.

Czemu nie Viste 64?

Jakby to ująć? Vista wg mnie jest "nieekonomiczna" tzn zjada dużo zasobów, a ja lubie mieć kompa w miare szybkiego i nieobciażonego.
Jak już to raczej bym wolała Win XP Pro plus Vista Transformation Pack.
Awatar użytkownika
Katiusha
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Dawid255151 » 11 Lip 2008, 17:52

PostUA:

Vista przy odpowiedniej optymalizacji tez będzie chodzić dobrze
Win XP Pro plus Vista Transformation Pack.

To jest tak zwana nakładka systemowa tego się nie instaluje bo przez to przeważnie same problemy i błędy są.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Katiusha » 11 Lip 2008, 18:01

PostUA:

To jest tak zwana nakładka systemowa tego się nie instaluje bo przez to przeważnie same problemy i błędy są.

Ha, miałam to zainstalowane swego czasu i nie narzekałam na błędy i stabilność takiego mixu.
Być może narzekają Ci co o system nie dbają i nie prowadzą go jak należy tzn kupa śmieci, brak defragmentacji, nałożone nowe wersje programów na stare bez dokładnego odinstalowania programem innym niż ten co oferuje system np Revo Uninstaller i inne tego typu kruczki. ;)

A Windowsa x64 z chęcia bym potestowała, tylko ta wersja PL... :cry:
Niestety nie znam na tyle English aby swobodnie posługiwać sie takim systemem.
Awatar użytkownika
Katiusha
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Dawid255151 » 11 Lip 2008, 18:09

PostUA:

Być może narzekają Ci co o system nie dbają i nie prowadzą go jak należy tzn kupa śmieci, brak defragmentacji, nałożone nowe wersje programów na stare bez dokładnego odinstalowania programem innym niż ten co oferuje system np Revo Uninstaller i inne tego typu kruczki

To praktycznie też coś ma do czynienia,ale wpisz w google czy nakładki są polecane i już masz odpowiedz.. Instalowanie takiej nakładki to już jest stały błąd do rejestru systemu to tak jak z malucha chce się zrobić cinqocento ;-)
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników