Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

włam do wifi

25 Lut 2007, 10:49

jestem posiadaczem malej sieci radiowej i od pewnego czasu ktos sie systematycznie podpina (włamuje) i chce poznac wszystko od podszewki jak to robi i przedewszystkim jakimi programami oczyiscie mam zabespieczona siec ale ktos jest sprytny i nadal to robi mozecie mi polecic jakies programy do wlamywania do wifi pod windows szukalem po necie alewszystko linux chce sam sprobowac sie włamac do mojej sieci ..

25 Lut 2007, 14:36

Tak na sam początek. Zainstaluj sobie najpierw linuxa, bo pod windą wiele nie zdziałasz. A sporo znajdziesz na specjalnej stronie temu poświęconej
[strona nie jest już dostępna]
i oczywiście google pod hasłem wardriving.

Próbuj szczęścia.

25 Lut 2007, 14:44

LINUX NIE WCHODZI W GRE pod windowsa potrzebuje :o

25 Lut 2007, 18:05

No to wejdź na tą stronę co Ci podałem i poczytaj.

25 Lut 2007, 19:33

Jesteś administratorem czy userem,bo to różnica.

25 Lut 2007, 19:58

a jak napisalem przeczytaj wyraznie napisalem

jestem posiadaczem malej sieci radiowej i od pewnego czasu ktos sie systematycznie podpina (włamuje) i chce poznac wszystko od podszewki jak to robi i przedewszystkim jakimi programami oczyiscie mam zabespieczona siec ale ktos jest sprytny i nadal to robi mozecie mi polecic jakies programy do wlamywania do wifi pod windows szukalem po necie alewszystko linux chce sam sprobowac sie włamac do mojej sieci ..

oczywiscie ze administratorem.

26 Lut 2007, 19:03

Na stronce, ktora podal 1jaa masz dzial z linkami. Cos sie znajdzie.

27 Lut 2007, 10:25

TAK czytalem materjalu sporo ale programu do zlamania WEP pod windowsa nie znalazlem a ten ktos najpierw musi zlamac wep zeby sie podpiac.

27 Lut 2007, 16:40

Ale powiedz mi w jakim celu potrzebny jest Ci ten program?
Przeciez interesuje Cie zabezpieczenie wlasnej sieci, a nie wlamanie sie do niej ;)
Jesli chcesz poeksperymentowac, to chyba w nieodpowiednim czasie.

Poszukaj na google pod haslem: "Zabezpieczenie sieci bezprzewodowej"

27 Lut 2007, 20:12

PRZECIESZ napisalem czytaj dokladnie

(włamuje) i chce poznac wszystko od podszewki jak to robi i przedewszystkim jakimi programami A PROGRAM POTO ZEBYM SAM POEKSPERYMENTOWAL A POCO TO WIEM.

siec ma kod wep zlamal go jakos lub z crakowal

Jesli chcesz poeksperymentowac, to chyba w nieodpowiednim czasie

DLACZEGO? WCZESNIEJ PROBLEMU NIE MIALEM TO NIEMUSIALEM TERAZ MAM ZALOZE JESZCZE JAKIES ZABESPIECZENIE ALE JESLI WEP ZLAMAL TO RESZTE SPEWNOSCIA ZROBI BARDZO LATWO I SZYBKO.

...nie dla psa kielbasa

27 Lut 2007, 23:04

po pierwsze:
nie krzycz bo krzykiem to najwyzej mozesz owce w swoim stadzie pogonic, a nie zmusic kogokolwiek do udzielenia Ci informacji
po drugie:
jesli chcesz sie zabezpieczyc po prostu zmien zabezpieczenia z WEP na WPA lub inne.. ot cala tajemnica
po trzecie:
user 1jaa ma racje: pod windowsem to sobie najwyzej mozesz sygnal sprawdzic...a nie wlamy do sieci, wiec wnioskujac po Twojej znajomosci gramatyki polskiej, netykiety itd. proponuje zebys pozostal na zmianie hasla... z tym sobie moze dasz rade :twisted:
Regards
Tehanu

28 Lut 2007, 10:30

NO rozbawiles mnie :lol:

wes ty odpowiadaj na pytania a nie pisz tu o gramatyce

a jeszcze jedno ty tez czytaj dokladnie posty.

mozecie mi polecic jakies programy do wlamywania do wifi pod windows

konkretnie to :lol:

A PROGRAM POTO ZEBYM SAM POEKSPERYMENTOWAL

i to

mozemy zamknac temat bo smietnik sie robi.

07 Mar 2007, 15:21

naucz się dobrze, konfigurowc to siec, a bedziesz wiedzial na czym polegaja te wlamania... nie bedzie ci potrzeby program...
Wyślij odpowiedź