Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Własne Radio -> Neostrada

24 Sie 2007, 23:53

Elo,mam wielki problem,otóż na Neostradzie 512 chcę założyc radio internetowe,robiłem server shoutcast na winampie,ale słuchacze nic nie słyszą,także serwer nie chce sie połączyc.Kombinowałem z no-ip,ale nic z tego,nadal tak samo.Kto mi dokładnie i ładnie pomoze dostanie plusa :grin:
Dodam,ze mam SpeedTouch router + sygate personal firewall.
Pozdro

25 Sie 2007, 00:19

mowisz ze robisz wlasne radio internetowe tak i chcesz z wlasnego kompa zrobic serwer po co mozna miec darmowy serwer :) a ty tylko sie z nim laczysz i grasz (podajesz jedynie link do odsluchu sluchacza) a tak szczerze mialem ten sam problem i rozwiaznie przyszlo szybko firewall :) byl wlaczony i blokowal wysyl tylko ja moglem slyszec:) nikt inny ale to ryzykowne posuniecie:) proponuje poszukaj sobie darmowego serwera:)
sa plusy tego stale IP z tego co wiem neostrada ma zmienne:) wiec co audycje bedziesz musial podawac nowy adres to jest minus a tego problemu nie masz na stalych:) oczywiscie na stalym serwerze mozesz nadawac w acc :) (polecam) i bez ograniczen do jakiej czestotliwosci mozesz grac (zalezy na ktorych).

25 Sie 2007, 00:21

proponuje serwer za free www.listen2myradio.com :) darmowy amerykanski itp:) stale IP staly link do odsluchu tylko trza go 10 min przed nadawaniem wlaczyc bo lekko wolno sie wlacza:) ale ogolnie bylem zadowolony:)

25 Sie 2007, 00:25

Dark Master, a ZAiKS'owi płacisz? Jak cie przyłapią to można zabulić :]

http://www.pcgate.pl/viewpage.php?page_id=82 - poczytaj.

25 Sie 2007, 15:22

Jezeli masz zagraniczny serwer to nic nie musi tym pajaca placic to tylko tyczy sie polskich serwerow POZDRO:)

25 Sie 2007, 16:54

Krzemo napisał(a):Jezeli masz zagraniczny serwer to nic nie musi tym pajaca placic to tylko tyczy sie polskich serwerow POZDRO:)

Owszem. Ale jak robisz na swoim kompie to jest to w PL ;)

Jak robić radio to tyko na dobrym serwerze, a dobrego darmowego nie ma. Only płatne.

30 Sie 2007, 00:26

ale po co ma robic na wlasny kompie skoro co audycje musi podawac Ip nowe to jest bez sensu korzystalem z listen2myradio i spelnialo moje oczekiwania.

06 Lut 2008, 14:23

jak wiecie lub nie cast24.pl wprowadzil darmowe serwery shoutcast lecz na chwile obena maja zawieszona rejestracje do 1 lutego br. :)
Wyślij odpowiedź