Cześć! Mam taki problem, otóż na komputerze siostry mam zainstalowany windows xpi po pewnym czasie od instalacji kiedy włączam Windows Media Player albo Skype nie da się z niego skorzystać. Problem wygląda następującą:
Widze WMP i skype na pasku start, ale nie ma ich na pulpicie chociaż tam powinny się znajdować. Kiedy robie minimalizuj widze jak wracają do paska start gdzieś z prawej strony poza monitorem. Kiedy robie przywróć lub maksymalizuj widze jak niby wracają na pulpit bo tam powinny wrócić te programy ale one wracają gdzieś na prawą strone poza monitor. Widze jak program sobie podróżuje po monitorze w góre po skosie w prawo ale nic się nie da zrobić.
Macie jakieś pomysły jak to można naprawić to znaczy jak zrobić by oba programy powróciły na swoje miejsce czyli na pulpit. Dodam jeszcze że problem występuje tylko w tych dwóch programach i występował już wielokrotnie (kiedyś ten komputer należał do mnie i walczyłem z tym jakiś rok, ale zawsze nerwy mi przy tym wysiadały i co trzy miechy format).
Podejrzewam że to może być wina karty graficznej ale pewności nie mmam. Przyczyna moich podejrzeń-problem zaczął się od momentu kiedy w tym komputerze zmieniłem grafike z Geforca 2 na Geforca FX5200.
Komputer-jakby to pomogło znależź przyczynę problemu:
Płyta główna-soltek AK31V3
Procesor-AMD Duron 1800 (czytany jako 1350-za stara płyta i nie ma do niej nowszego biosu)
Pamięć RAM-Elixir DDR 266 256 MB
Karta GRaficzna-Geforce FX 5200 256 MB (podejrzewam że to tego wina(za szybka grafika na starą płytę główną-Grafika ma AGP 8 a płyta AGP 4))
Zasilacz-jakiś TRACAER-nie znam modelu
Dysk Twardy-Seagate Barracuda IV 40 GB
Nagrywarka-Sony-modelu nie znam ale to i tak odpada
System-Windows XP Professional z dodatkiem SP2
Pomocy!!!