TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

WMV

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

WMV

Postprzez RainMan » 05 Sty 2006, 22:11

PostUA:

Siema w movie maker tworzy film,y w formacie wmv gdy np. ja zapisze film to go moge obejrzec jednak jak ktos go sciagnie to juz nie. jakie kodeki potrzeba ?
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez Hpest » 05 Sty 2006, 22:56

PostUA:

O ile się nie mylę format WMV odtworzy nawet Windows Media Player lub Winamp. Jakim programem otwierałeś ten film, czy był to WMM??.

Nie rozumię jak to ściagnie?? Może nie zapisałeś filmu i nie zmienieś jego formatu tylko pozostawiłeś jako projekt programu WMM.

P.S Zapisałem gotowy film na pulpit i odtworzyłem go playerem Windows Media Player. :) Czyli da się go odtworzyć. Być może osoba której próbujesz pokazać film nie posiada żadnego player'a.
WMV - jest głownym Windowsowym formatem dla plików multimedialnych.

Jedyna możliwość to kiedy osoba 2 posiada inny system niż Windows. :wink:

Spróbuj:
Zoom Player WMV Professional 4.02
-> http://www.zoom.idg.pl/ftp/pc_4144/Zoom%20Player%20WMV%20Professional%204.02.html
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez RainMan » 06 Sty 2006, 07:30

PostUA:

patrz jak ja na swoim kompie zapisze film w movie makerze to go obejrze. Ale jak np. flm zrobiny w tym samym programie sciagne od kogos innego to nieda sie
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez Hpest » 06 Sty 2006, 19:47

PostUA:

Tyle to ja rozumię tylko nie wiem w jaki sposób go ściagasz/wysyłasz
Ale jak np. flm zrobiny w tym samym programie sciagne od kogos innego to nieda sie

ja zapisze film to go moge obejrzec jednak jak ktos go sciagnie to juz nie.

Przez p2p czy w jaki inny sposób?? A może dajesz go na stronkę, a inni nie mogą go pobrać z download'u. Wyjaśnij dokładnie w czym tkwi problem.
Zapisałeś film poprzez:
plik -> zapisz projekt jako -> lokalizacja zapisania pliku Np.: pulpit.
Jeśli tak to utworzyłeś w ten sposób film w formacie WMV i jest on możliwy do otworzenia przez ciebie/innych Np.: programem:
Windows Media Player

I tyle gotowe. Normalny zwykły plik multimedialny. :) Nie widzę żadnych problemów.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]