TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]

Wolna praca wszystko zmulone

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na stronie http://www.wklej.eu/ a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z serwisu oferującego hosting zdjęć http://www.otofotki.pl/
10. Regulamin może ulec zmianie.

Wolna praca wszystko zmulone

Postprzez adek2221 » 25 Maj 2017, 16:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0


Witam. Tak jak w temacie komputer zaczął wolno pracować. Klikając w jakiś program musi sie długo namyślić zanim go odtworzy ,nawet przeskakiwaniem miedzy kartami w firefoxie zajmuje mu chwilkę. Zaczęło się to od kilku ścięć komputera po którym z 2,3 razy komputer przy powtórny uruchomieniu nie przekazywał obrazu na monitor dopiero po którejś próbie się włączył normalnie. Ma nadzieje ze logi coś pokażą bo na razie brak kasy na nowy sprzęt

logi z frst
http://www.wklej.eu/index.php?id=58431e55ce
http://www.wklej.eu/index.php?id=644a587760
http://www.wklej.eu/index.php?id=a92528d831

Log z gmer podam później bo ponieważ wszystko ścięte schodzi dłużej coś wykonać

edit
Log z gmer nie będzie bo gdy się robi skan to wywala system . 2 próby były teraz robię kolejną
adek2221
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 37
Dołączenie: 13 Cze 2014, 12:24

Re: Wolna praca wszystko zmulone

Postprzez mateo8898 » 29 Maj 2017, 16:57

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0


Wklej do notatnika:
Task: {0698397C-8012-4141-A664-4EF05CDB52FD} - \Microsoft\Windows\Setup\GWXTriggers\Logon-5d -> Brak pliku <==== UWAGA
Task: {0808182E-D42F-49A8-B094-FE0951E2F350} - \Microsoft\Windows\Setup\GWXTriggers\OutOfSleep-5d -> Brak pliku <==== UWAGA
Task: {1EBE35C6-305F-495D-A7FF-6E151F584267} - \Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxconfig -> Brak pliku <==== UWAGA
Task: {1FC9FA45-CDCC-4920-91B8-6D4EBF1D4060} - \OfficeSoftwareProtectionPlatform\SvcRestartTask -> Brak pliku <==== UWAGA
Task: {3EA36E76-C6BC-4FFF-9FEB-3BA5A35086B0} - \Microsoft\Windows\Setup\GWXTriggers\MachineUnlock-5d -> Brak pliku <==== UWAGA
Task: {40642A65-3379-4024-96FD-D0CFA6184C1C} - \Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxconfigandcontent -> Brak pliku <==== UWAGA
Task: {604ECE29-1DB9-4237-B759-0CB82773F725} - \Microsoft\Windows\Setup\GWXTriggers\Time-5d -> Brak pliku <==== UWAGA
Task: {82336BFF-5F31-4386-8318-A8FE58477E2A} - \Microsoft\Windows\Setup\GWXTriggers\refreshgwxconfig-B -> Brak pliku <==== UWAGA
Task: {98927523-9E86-43A8-ADE4-0A8C47A619E9} - \Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxcontent -> Brak pliku <==== UWAGA
Task: {9893DFA0-9438-4B1A-86E0-0F97591A3A41} - \Microsoft\Windows\Setup\GWXTriggers\OutOfIdle-5d -> Brak pliku <==== UWAGA
Task: {AE323EB3-30DA-44C9-A899-8DAA49C8AB58} - \Microsoft\Windows\Setup\GWXTriggers\Telemetry-4xd -> Brak pliku <==== UWAGA
Task: {CEC828F4-C2D9-474D-8A89-FAD36B885691} - \Microsoft\Windows\Setup\gwx\launchtrayprocess -> Brak pliku <==== UWAGA
HKLM-x32\...\Run: [HP Software Update] => C:\Program Files (x86)\Hp\HP Software Update\HPWuSchd2.exe [96056 2013-05-30] (Hewlett-Packard)
SearchScopes: HKLM-x32 -> DefaultScope - brak wartości
U3 idsvc; Brak ImagePath
EmptyTemp:

Plik zapisujesz pod nazwą fixlist.txt i umieszczasz obok FRST. Uruchom FRST i kliknij w nim Napraw. Powstanie plik fixlog.txt, który podajesz na forum.
Następnie podaj nowe logi z FRST.

Podaj screenshot z HD Tune -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... e_Pro.html z zakładki Health
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15344
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 963

Re: Wolna praca wszystko zmulone

Postprzez adek2221 » 29 Maj 2017, 23:44

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0


Fixlog
http://www.wklej.eu/index.php?id=9b0ec59376

nowe logi
http://www.wklej.eu/index.php?id=3c87fb636f
http://www.wklej.eu/index.php?id=b724eb3466
http://www.wklej.eu/index.php?id=d0ae25b36d

screenshot z HD Tune Pro
http://img25.otofotki.pl/ob689_heatly.png.html
http://img25.otofotki.pl/xp743_heatly2.png.html
jest problem poczytałem i widzę ze coś z temp dysku. dodam ze w komputerze wszystkie wentylatory chodzą + cały czas ściągnięta jest obudowa boczna
adek2221
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 37
Dołączenie: 13 Cze 2014, 12:24

Re: Wolna praca wszystko zmulone

Postprzez mateo8898 » 09 Cze 2017, 17:24

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0


Z temperaturą wcale nie ma jakiejś tragedii.

W ogóle jest jakaś poprawa?
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15344
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 963

Re: Wolna praca wszystko zmulone

Postprzez adek2221 » 09 Cze 2017, 23:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0


jest poprawa przestał się ścinać . I nie ma problemów z włączaniem
adek2221
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 37
Dołączenie: 13 Cze 2014, 12:24

Re: Wolna praca wszystko zmulone

Postprzez mateo8898 » 12 Cze 2017, 21:15

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0


OK, wklej jeszcze do notatnika:
DeleteQuarantine:

Plik zapisujesz pod nazwą fixlist.txt i umieszczasz obok FRST. Uruchom FRST i kliknij w nim Napraw

I to tyle.
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15344
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 963


Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]