TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

wolny internet

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Re: wolny internet

Postprzez agata » 31 Maj 2009, 18:21

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10

Mam powolny internet prawdopodobnie przez wirusa, którego nie udalo mi sie niczym usunąc, a ktory rozsyla z mojego kompa ogromne ilosc spamu!!!.
Nie moge zrobic scanu Combofixem, bo on krzyczy, ze dziala mi w tle antywirus (AVG), ktorego nie moge w zaden sposob zlokalizowac i wylaczyc. po przeskanowaniu systemu Malwarebyte's-em wyszlo, ze zawirusowal mi sie sam antywirus (AVG). Po przeskanowaniu i podjeciu dzialan przez Malwarebyt'a okazalo sie, ze teraz nagle w tle zaczal pracowac mi avast (ktorego zainstalowalam pare dni temu, jak sie zorientowalam,ze cos jest nie tak z moim kompem i ze wcielo mi gdzies antywirusa). I wlasnie avast pokazuje, ze wychodza z mojego kompa jakies ogromne ilosci spamu.
Jesli ktos ma pomysl, jak do tego podejsc -dajcie prosze znac. w przeciwnym razie zostaje format c:/....

Dzieki,
agata
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 14 Paź 2008, 20:56

Postprzez Michael Parker » 31 Maj 2009, 18:45

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 (.NET CLR 3.5.30729)

Przeskanuj system programem SDFix i daj raport z niego. Instrukcja :arrow: viewtopic.php?f=22&t=13967

Przeskanuj obszar całego systemu Dr.WEB CureIt!

Podaj log z OTListIt2 :arrow: http://www.searchengines.pl/index.php?s ... t&p=392369

Logi dajesz na wklej.org lub wklej.eu a w poście podajesz tylko link.
Pozdrawiam, Michael Parker
Jeśli pomogłem daj + ;)
Michael Parker
Postujący
Postujący

Dołączenie: 29 Gru 2008, 00:03
Pochwały: 52

Postprzez agata » 01 Cze 2009, 18:45

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10

Dzięki Michael, spróbuje zrobić jak piszesz. W międzyczasie puściłam skan GMER-em, ktory tez mi wykrzyczal, ze jeden plik jest wirusem, ale nie dalo sie go pod GMERem wylaczyc. Udalo mi sie natomiast zmienic jego status z BOOT na DISABLED i teraz nie uruchamia sie ze startem systemu. Plik, ktory deaktywowalam - wczesniej dawal sie wyszukac recznie w systemie ale nie dawalo sie go ani przemianowac ani usunac. teraz (po deaktywacji ) pliku nie da sie juz znalezc ani recznie ani zadnym antywirem. ale on pewnie sobie siedzi i sie znow aktywuje wkrotce (chociaz teraz statystyki avasta pokazuja, ze nie ma ani jednej wiadomosci wychodzacej - co w porownaniu z dniem wczorajszym jest swietnym wynikiem (wczoraj moj komp wyslal ok. 45tys maili....) zreszta wydaje mi sie,ze jak ustawilam ten plik (czy tez - SERVICE) na DISABLED, deaktywowaly sie tez inne programiki, ktore nadal widze w GMERze jako nieaktywne...
Sprobuje teraz Twojego pomyslu - i wkleje logi.
Dzieki!!!
agata
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez agata » 01 Cze 2009, 22:16

agata
Forumowicz
Forumowicz

Poprzednia

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]