Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

wolny internet

25 Maj 2009, 22:52

Hej,
bardzo wolno otwierają mi się strony, ale komp działa całkiem normalnie. Bardzo proszę o pomoc:-)
dzięki:)

Re: wolny internet

26 Maj 2009, 17:21

Podaj log z HiJackThis.

28 Maj 2009, 20:50

Oto wynik hijack:

http://www.wklej.eu/index.php?id=0a8de14c89

dziękuję,

28 Maj 2009, 23:30

nie obcinaj logów :!:
zrób loga jeszcze raz :!:

29 Maj 2009, 19:07

AJAN napisał(a):nie obcinaj logów :!:
zrób loga jeszcze raz :!:

Nie obcinałam logów. Ale wklejam jeszcze raz to, co wyskakuje po uruchomieniu hijack w formacie notatnika.
http://www.wklej.eu/index.php?id=c1e3f18f09

dziękuję,

29 Maj 2009, 21:55

agata napisał(a):Nie obcinałam logów

popatrz na swoje logi z zobaczysz różnice

HJT jest ok
Pobierz ComboFix i przeskanuj system
Na czas pobierania i skanowania proszę wyłączyć wszelkie zapory i antyvirusy
Loga wklejasz na WKLEJ.EU lub WKLEJ.ORG a w poście daj linka

30 Maj 2009, 10:43

Hej,
ComboFix krzyczy,ze aktywny jest w systemie antywirus AGV i że należy go wyłączyć. Problem w tym,że się nie da. Tzn. ja nie mam pojęcia jak to zrobić. Wyszukiwalam AVG w systemie, nic sie nie znajduje - dopiero po wejściu do Centrum Zabezpieczeń Windows, widzę, że ochrona przed wirusami jest aktywna. Ale NIE DA SIE jej wylączyć. Masz jakiś pomysł, jak sie tego dziadostwa pozbyc? i gdzie szukać jakiegoś jego źródła?

I druga sprawa - przeskanowalam system avastem, usunął mi troche trojanów, ale jest jeden, którego usunąć nie może. Plik się nazywa 71e63fff.sys (jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie) i avast wrzeszczy przy próbie usunięcia lub kwarantanny, że nie może znaleźć pliku (najpierw na niego natrafia, a tu nagle go nie widzi). Ręcznie plik jest do znalezienia, ale usunąć recznie tez sie go nie da, bo znow krzyk, że "nie ma takiego pliku", czy coś w ten deseń.

POMOCY! :-)

dziękuję:-)

30 Maj 2009, 18:32

może odinstaluj AVG i będzie po sprawie:)

30 Maj 2009, 20:01

Bartolini86 napisał(a):może odinstaluj AVG i będzie po sprawie:)

A jak mam to zrobić? Tego programu nigdzie NIE WIDAC ! nie ma go na liście dodaj/usuń programy, wyszukiwanie programu wg nazwy kończy się brakiem wyników.
W Panelu sterowania/centrum zabezpieczeń widać tylko, że "ochrona przed wirusami jest włączona",ale nie widzę opcji wyłączania. Wiesz gdzie się to wyłącza? Dzięki.

30 Maj 2009, 20:09

agata napisał(a):Hej,
ComboFix krzyczy,ze aktywny jest w systemie antywirus AGV i że należy go wyłączyć. Problem w tym,że się nie da. Tzn. ja nie mam pojęcia jak to zrobić. Wyszukiwalam AVG w systemie, nic sie nie znajduje - dopiero po wejściu do Centrum Zabezpieczeń Windows, widzę, że ochrona przed wirusami jest aktywna. Ale NIE DA SIE jej wylączyć. Masz jakiś pomysł, jak sie tego dziadostwa pozbyc? i gdzie szukać jakiegoś jego źródła?

I druga sprawa - przeskanowalam system avastem, usunął mi troche trojanów, ale jest jeden, którego usunąć nie może. Plik się nazywa 71e63fff.sys (jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie) i avast wrzeszczy przy próbie usunięcia lub kwarantanny, że nie może znaleźć pliku (najpierw na niego natrafia, a tu nagle go nie widzi). Ręcznie plik jest do znalezienia, ale usunąć recznie tez sie go nie da, bo znow krzyk, że "nie ma takiego pliku", czy coś w ten deseń.

POMOCY! :-)

dziękuję:-)

Kliknij na pasku startu i wybierz Menadżer zadań, potem zakładkę Procesy, tam zlokalizuj proces o nazwie mającej w sobie AVG (nie wiem czy będzie to AVG.exe) i zakończ go, wtedy Combofix nie będzie już "krzyczał".

30 Maj 2009, 21:49

Mój błąd, że nie napisałam, że tam tez nie widze nic podobnego...wklejam screen-a...może się czegoś dopatrzycie...ja nie widzę:-(

http://www.otofotki.pl/img8/pokaz.php?id=eg978_m.JPG

Dziękuję!

a.

30 Maj 2009, 22:21

pobierz Revo Unistaler dostępny na portalu może w ten sposób odinstalujesz

pobierz MalwareByte's
:arrow: Klikasz "Skanuj" :arrow: Wybierasz dyski i skanujesz :arrow: jak jakieś będą to Usuń i pokaż raport

31 Maj 2009, 00:26

AJAN napisał(a):pobierz Revo Unistaler dostępny na portalu może w ten sposób odinstalujesz

pobierz MalwareByte's
:arrow: Klikasz "Skanuj" :arrow: Wybierasz dyski i skanujesz :arrow: jak jakieś będą to Usuń i pokaż raport

Dzięki:-)
przeskanowałam malwarebytes'em i wklejam log...:

http://www.wklej.eu/index.php?id=7e4b14c595

chyba mój antywirus się zainfekował...

31 Maj 2009, 15:20

nadal nie da sie wylaczyc tego avg. ale dzieki temu skanowi z malwarebytes, po ponownym uruchomieniu kompa pojawila mi sie wreszcie ikona Avast na pasku - wczesciej, mimo wlaczonej ochrony rezydent. tego nie bylo...

avast co jakis czas krzyczy, ze znajduje zarazony plik (ten o ktorym pisalam powzej) ale sobie z nim nie radzi. co wiecej-przed chwila okazalo sie ze moj komp rozsyla jakis spam - widac to po ilosci przeskanowanych wiadomosci wychodzacych w avast (no i adresie nadawcy oraz tytule - nie sa to moje maile...)
a polaczenie z siecia nadal co pare minut sie rozlacza...

pomozcie, pliiz:-)
dzieki
a

31 Maj 2009, 17:50

a nie możesz zaistalować jakiegoś innego programu?
Wyślij odpowiedź