TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Wolny Internet WiFi 1Mbit/256Kbit

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Wolny Internet WiFi 1Mbit/256Kbit

Postprzez VampirLord » 19 Lis 2008, 18:13

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; FunWebProducts)

posiadam łącze radiowe WiFi 1Mbit/256Kbit

i strasznie wolno mi net chodzi mój isp mówi że na histori mam wykorzystanie pełne łącza a u mnie na P2P leci max 10-20KB/sek czesto dużo mnije

wirusów nie mam

spyware raczej też nie

może to wina routera który już ma ponad 2 lata

jakieś podpowiedzi
VampirLord
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 17 Cze 2007, 18:02
Pochwały: 5

Re: Wolny Internet

Postprzez Palacio » 21 Lis 2008, 14:27

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Przyczyn może być tyle, że nie sprawdzisz wszystkich w przeciągu tygodnia. Postaramy się wskazać te najczęściej spotykane. Ja podam na początek mój przypadek. Też miałem problem z internetem. U mnie wystarczyło wykonać najprostsze rzeczy, czyli: skanowanie Odkurzaczem, optymalizacja rejestru, wyłączenie zbędnych programów z autostartu oraz co najważniejsze defragmentacja dysku (jak rónież jego "czyszczenie" ze zbędnych rzeczy). Sprawdź czy firewall nie blokuje programów.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez VampirLord » 25 Lis 2008, 13:24

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; FunWebProducts)

firewall mam tylko windososkiego optymalizacja rejestru chodzi ci o jego defragmentacje ?
strony się długo wczytują a pingi skaczą na 999ms masakra jak jest dużo seedów to transfer praktycznie oscyluje w granicach 10KB/sek

wesołe jest życie VampirLorda xD
VampirLord
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 17 Cze 2007, 18:02
Pochwały: 5

Postprzez Palacio » 25 Lis 2008, 15:23

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Daj logi do działu Bezpieczeństwo
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników