Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
15 Mar 2012, 15:16
Wciskam Start na klawiaturze, wyświetla się i znika, klikam ppm na pulpicie pojawia się lista i znika, odpalam instalke obojętnie jakiego programu, pojawia się i znika. W przeglądarce nie mogę wpisać adresu strony, bo co kliknę to się "odklikuje". Wszedłem w biosa jest to samo, tzn jak próbuje przejść do jakiejś zakładki to mnie cofa do ostatniej. Laptop mi piszczy jak robię formata ale ostatecznie sie ucisza i leci dalej a wcześniej tak nie było. Praktycznie nie moge zrobić nic, laptop świeżo po formacie, problem dalej mnie nawiedza. Da się tego jakoś pozbyć?
15 Mar 2012, 16:30
To wygląda na uszkodzenie klawiatury.
15 Mar 2012, 16:43
Możliwe bo jak wciskam i trzymam jakiś przycisk to wtedy kursorem mogę coś tam zrobić, nie zamyka się od razu. Z drugiej strony trochę dziwne bo przed formatem, po włączeniu przez jakieś 5 minut wszystko chodziło normalnie później się psuło. Anyway, da się jakoś w systemie odłączyć klawiaturę, żeby to sprawdzić?
15 Mar 2012, 17:32
Jesli przed formatem bylo ok to moze zapomiales o sterownikach usb a jesli nie to sprobuj je przeinstalowac i sprawdz jak wyglada sytuacja
15 Mar 2012, 18:25
Ale to jest laptop, nie siedzę na klawiaturze na usb ;p
15 Mar 2012, 20:00
Na pewno reinstalacja systemu nie ma z tym nic wspólnego, skoro w BIOS-ie problem także występuje.
16 Mar 2012, 20:03
Sprawdź, ja wygląda sytuacja na pracy z inną klawiaturą.