TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Wybieranie systemu w biosie

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Wybieranie systemu w biosie

Postprzez kukaszr » 09 Lut 2007, 19:11

PostUA:

Witam. Mianowicie mam pytanie... chce u siory zrobić nową partycje na ktorej tez zainstaluje windows xp. I w bios bedzie wyskakiwał wybor czy wybrac MS Win xp 1 czy Win xp 2 i trza bedzie wybrac w przeciągu 30s... jak mogę edytowac te funkcje?

Np. zmiane aby na pierwszej pozycji był win xp 2 a na drogiej win xp 1 i zmine sekund do odczekania z 30 do np 15...

w linux było to ładnie pokazane a windows nie moge nigdzie znalezc :/
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Maciak Plock » 09 Lut 2007, 19:22

PostUA:

Hmmm nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze z partycjami żeby ta 2 była na gurze a ta 1 na dole to nie da sie zmienić , a jak sie da to przy tworzeniu partycji , a z tym czasem 15 , 30 sek to nie wiem :P (napisałem ze NIE jestem pewien) :)
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Postprzez Bozz » 09 Lut 2007, 19:26

PostUA:

Moze prosciej bedzie w Partition Magic i ustawisz z którego systemu ma startowac

Edit: Sorry, nie przeczytalem dokładnie, a to co napisalem Ci chyba nie pomoze
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez dean99 » 09 Lut 2007, 21:56

PostUA:

Uruchom>msconfig>zakładka boot.ini i tam pisze limit czasu i możesz wpisać ile chcesz sekund i zmieniać kolejność systemów, jak coś niebędziesz jeszcze wiedział to pisz miałem ten sam problem i właśnie w ten sposób sobie pozmieniałem ustawienia
LFS to nie gra to rzeczywistość
Awatar użytkownika
dean99
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Maj 2006, 09:53
Miejscowość: Gołdap

Postprzez niunka » 10 Lut 2007, 08:52

PostUA:

Musisz wyedytowac plik boot.ini
PPM na Moj Komputer -> Zaawansowane -> Uruchamianie i odzyskiwanie -> Ustawienia -> edytuj
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez kamilbronx » 12 Lut 2007, 16:29

PostUA:

Wejdź do panelu sterowania później system a tam zaawansowane masz na samym dole napisane Uruchomianie i odzyskiwanie daj ustawienia i wszystko masz tylko ustaw odpowiednio tak jak Ci pasuje.Jak masz jakieś pytania pisz na forum
Awatar użytkownika
kamilbronx
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Sty 2007, 15:33

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników