Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Wybieranie systemu w biosie

09 Lut 2007, 19:11

Witam. Mianowicie mam pytanie... chce u siory zrobić nową partycje na ktorej tez zainstaluje windows xp. I w bios bedzie wyskakiwał wybor czy wybrac MS Win xp 1 czy Win xp 2 i trza bedzie wybrac w przeciągu 30s... jak mogę edytowac te funkcje?

Np. zmiane aby na pierwszej pozycji był win xp 2 a na drogiej win xp 1 i zmine sekund do odczekania z 30 do np 15...

w linux było to ładnie pokazane a windows nie moge nigdzie znalezc :/

09 Lut 2007, 19:22

Hmmm nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze z partycjami żeby ta 2 była na gurze a ta 1 na dole to nie da sie zmienić , a jak sie da to przy tworzeniu partycji , a z tym czasem 15 , 30 sek to nie wiem :P (napisałem ze NIE jestem pewien) :)

09 Lut 2007, 19:26

Moze prosciej bedzie w Partition Magic i ustawisz z którego systemu ma startowac

Edit: Sorry, nie przeczytalem dokładnie, a to co napisalem Ci chyba nie pomoze

09 Lut 2007, 21:56

Uruchom>msconfig>zakładka boot.ini i tam pisze limit czasu i możesz wpisać ile chcesz sekund i zmieniać kolejność systemów, jak coś niebędziesz jeszcze wiedział to pisz miałem ten sam problem i właśnie w ten sposób sobie pozmieniałem ustawienia

10 Lut 2007, 08:52

Musisz wyedytowac plik boot.ini
PPM na Moj Komputer -> Zaawansowane -> Uruchamianie i odzyskiwanie -> Ustawienia -> edytuj

12 Lut 2007, 16:29

Wejdź do panelu sterowania później system a tam zaawansowane masz na samym dole napisane Uruchomianie i odzyskiwanie daj ustawienia i wszystko masz tylko ustaw odpowiednio tak jak Ci pasuje.Jak masz jakieś pytania pisz na forum
Wyślij odpowiedź