TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

wybór kamery - Sony HDR-PJ10E

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

wybór kamery - Sony HDR-PJ10E

Postprzez Yoo! » 11 Gru 2011, 13:40

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.9.168 Version/11.52

Witam, mam do was pytanie odnośnie wyboru kamery HD.
Znalazłem ciekawą oferte a konkretniej kamere Sony HDR-PJ10E, za 1900zł.

http://www.sony.pl/product/cam-high-definition-on-memory-stick/hdr-pj10e#pageType=TechnicalSpecs

Od jakiegoś czasu już zastanawiam się nad zakupem kamery HD, ale z tej dziedziny jestem laikiem, nic mi nie mówią dane o matrycy, ogniskowej itp. dlatego zgłaszam się do was, czy kamera jest warta swojej ceny, czy lepiej poczekać jeszcze z parę miesięcy i kupić coś lepszego.
Z góry dzięki za odp
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Re: wybór kamery - Sony HDR-PJ10E

Postprzez kominekl » 11 Gru 2011, 15:26

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:8.0) Gecko/20100101 Firefox/8.0

Według mnie jest troszkę minusów. Wśród nich wymieniłbym -> brak lamp flash, dość ciężka, brak innych kolorów niż standardowy, projektor widać tak naprawdę dobrze tylko i wyłącznie w ciemniutkim pomieszczeniu, no i dla kogoś z grubymi palcami ekran dotykowy to będzie tragedia. Choć z drugiej strony plusów jest o wiele więcej. Wśród pozytywów -> zoom 42X, stabilizator optyczny, 16 GB pamięci, dźwięk 5.1, niezły obraz, wygodna w obsłudze i uchwycie, solidna konstrukcja, rozmiar, oczywiście obraz Full HD 1080. Biorąc to wszystko pod kreskę wydaję mi się, a wręcz stwierdzam, że cena, jak na taki sprzęt nie jest zbyt wygórowana.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Postprzez Yoo! » 11 Gru 2011, 16:40

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.0; U; pl) Presto/2.9.168 Version/11.51

kominekl napisał(a):Według mnie jest troszkę minusów. Wśród nich wymieniłbym -> brak lamp flash, dość ciężka, brak innych kolorów niż standardowy, projektor widać tak naprawdę dobrze tylko i wyłącznie w ciemniutkim pomieszczeniu, no i dla kogoś z grubymi palcami ekran dotykowy to będzie tragedia. Choć z drugiej strony plusów jest o wiele więcej. Wśród pozytywów -> zoom 42X, stabilizator optyczny, 16 GB pamięci, dźwięk 5.1, niezły obraz, wygodna w obsłudze i uchwycie, solidna konstrukcja, rozmiar, oczywiście obraz Full HD 1080. Biorąc to wszystko pod kreskę wydaję mi się, a wręcz stwierdzam, że cena, jak na taki sprzęt nie jest zbyt wygórowana.

w zasadzie bez lampy kręcenie w lekkim mroku nie będzie możliwe v9bo o to chodzi tak?) no i te kolory,rzeczywiście może być z nimi problem w standardowym ustawieniu ??
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez kominekl » 11 Gru 2011, 16:58

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:8.0) Gecko/20100101 Firefox/8.0

W lekkim mroku to nie problem. Jednak w dużym mroku to będzie masakra. Jeśli chodzi o kolory to raczej to nie jest problem. Kamerka, o której mówimy jest jak najbardziej dobra.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Postprzez GenerałDaimos » 20 Gru 2011, 17:13

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:8.0) Gecko/20100101 Firefox/8.0

Generalnie kamery Sony to jedne z najlepszych modeli. Mało kto wie, ale 90% kamer, które są używane w przemyśle filmowym jest właśnie wyprodukowane przez firmę Sony. Jeżeli kwestią problemu jest ciemność, to ja bym jeszcze poczekał, coś czytałem, że wprowadzają nowe rozwiązania w tej kwestii do aparatów, także może i do kamer coś nowego dadzą.
Tu i teraz
Awatar użytkownika
GenerałDaimos
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 20 Gru 2011, 16:55
Miejscowość: Łódź

Postprzez rados85 » 27 Mar 2012, 09:22

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0

Hm, a nie interesuje cię kamera HDR z projektorem? To prawda co do produktów marki Sony, bardzo dobre. Znajomy ma zwykłą cyfrówkę, kilkuletnią, i nawet filmiki sportowe wychodzą z niej bardzo dobre. A co do projektora to jest dosyć nowe, ale dla mnie na przykład ciekawe, szczególnie ze względu na fakt, że biedny sprzęt nie jest podawany z rąk do rąk. Takie coś przydałoby się też w aparatach fotograficznych…
rados85
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 26 Mar 2012, 12:36

Postprzez Yoo! » 28 Mar 2012, 07:03

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; Edition NCSD0; pl) Presto/2.10.229 Version/11.61

rados85 napisał(a):Hm, a nie interesuje cię kamera HDR z projektorem? To prawda co do produktów marki Sony, bardzo dobre. Znajomy ma zwykłą cyfrówkę, kilkuletnią, i nawet filmiki sportowe wychodzą z niej bardzo dobre. A co do projektora to jest dosyć nowe, ale dla mnie na przykład ciekawe, szczególnie ze względu na fakt, że biedny sprzęt nie jest podawany z rąk do rąk. Takie coś przydałoby się też w aparatach fotograficznych…

testowałem w sklepie 4 kamery HD, począwszy od 2500zł skończywszy na 4500zł i jedno wiem napewno, że nie warto ładować na chwileobecna kasy w kamere za 2tys, z tego względu, że obraz na dużym tv pozostawia DUŻO do życzenia, tak więc narazie zrezygnowałem z kamery HD, może gdy ceny lekko opadną wtedy znów zapoluje,ale dzięki :)
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez BlackCat » 28 Maj 2012, 09:28

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0

Chyba największym atutem tego modelu jest ten rzutnik. Kamery z projektorem są ciągle nowością na rynku i na pewno trochę popyt podwyższają.
BlackCat
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 25 Maj 2012, 12:14

Postprzez lampus » 06 Lip 2012, 16:29

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:13.0) Gecko/20100101 Firefox/13.0.1

Mam ta kamerkę i stwierdzam ,że jest jak najbardziej ok. Fakt, do najlżejszych nie należy, ale to nie jest aż takie istotne jeżeli chodzi o kamery z projektorem. Najważniejsze jest to, że kręci świetne filmy, ma zoom 30x i przetwornik, który sprawia, ze jakość obrazu jest wręcz genialna przy słabym świetle. Używam tej kamerki mniej więcej od czterech miesięcy i jestem absolutnie zadowolony. Póki co nie mam się do czego przyczepić.
lampus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Lis 2011, 16:38

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]