TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

wybór między systemem, a instalką Service Pack

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

wybór między systemem, a instalką Service Pack

Postprzez Yoo! » 08 Gru 2008, 22:06

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Witam, mam następujący problem (znowu :P ).

Zainstalowałem Windowsa Xp, bez problemu wszystko pięknie ładnie. Po instalce chciałem zainstalować SP. No więc wrzuciłem płytkę i zaczeło się instalować (mam takiego SP, który wgrywa się tak samo jak Windows). Po pewnym czasie komputer musiał się zresetować, aby dalej wgrywać SP. Ale po restarcie i wznowieniu instalacji SP wyskoczył mi błąd i musiałem zamknąć instalkę SP.
Mam chyba coś z tą płytą więc zrezygnowałem z tego typu instalacji. Postanowiłem ściągnąć SP i zainstalować normalnie.
SP zainstalowany, ale podczas włączania się komputera wyskakuje mi komunikat:

"Wybierz system operacyjny do uruchomienia:

Microsoft Windows XP Pro.
Instalator systemu Microsoft Windows XP Pro."

Jak mam usunąć tą planszę, SP już zainstalowany, Windows też, po to cholere mi ta plansza wyskakuje :/
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Re: wybór między systemem, a instalką Sp

Postprzez Palacio » 08 Gru 2008, 22:31

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Musisz usunąc wpis z zakładki BOOT.INI. Start ~> Uruchom ~> "msconfig". Jak nie wiesz co to daj screen tejże zakładki.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: wybór między systemem, a instalką Sp

Postprzez Bozz » 08 Gru 2008, 22:38

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

Prawy przycisk myszy na Mój Komputer -> Właściwości -> Zaawansowane -> Uruchamianie i Odzyskiwanie -> Ustawienia -> Edytuj

Usuwasz wszystko i wklejasz [gdy system na pierwszej partycji - C]:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Re: wybór między systemem, a instalką Service Pack

Postprzez cosik_ktosik » 08 Gru 2008, 23:44

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

W przypadku, gdy nie znasz ścieżki ARC dysku i partycji systemowej, uruchom :arrow: konsolę odzyskiwania i wpisz w niej:
cd C:\
bootcfg /rebuild
Awatar użytkownika
cosik_ktosik
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Wrz 2008, 18:00
Pochwały: 37

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]